KFC se ispričao zbog poruke koju je Nijemcima poslao na godišnjicu Kristalne noći

Foto: EPA

OBJAVA KFC-a, američkog lanca restorana brze hrane, u kojoj je kupce pozvao da godišnjicu Kristalne noći obilježe uz konzumaciju piletine sa sirom izazvala je burnu reakciju njemačke javnosti. "Dan je sjećanja na Kristalnu noć! Počastite se s više mekanog sira na svojoj hrskavoj piletini", pisalo je u poruci koju je KFC poslao korisnicima svoje aplikacije, piše BBC.

Poruka je vrlo brzo postala predmet žestokih kritika, a iz KFC-a su se branili da je došlo do pogreške u sustavu. Sat vremena kasnije korisnicima aplikacije je poslana još jedna poruka s isprikom. "Jako nam je žao, odmah ćemo provjeriti naše interne procese kako se ovo ne bi ponovilo. Oprostite na ovoj pogrešci", stoji u toj poruci.

Naveli su kako je poruka poslana jer sustav korisnicima automatski šalje obavijesti na datume koji su važni za pojedinu državu. "Razumijemo i poštujemo ozbiljnost i povijest ovog dana i ostajemo predani jednakosti, uključenosti i pripadnosti za sve", zaključili su iz lanca restorana. 

Podsjetimo, Kristalna noć se dogodila s 9. na 10. studenog 1938. te je zapamćena po paljenju sinagoga i po pljačkama trgovina koje su bile u židovskom vlasništvu. Današnja Njemačka ozbiljno shvaća godišnjicu Kristalne noći, pa se tog datuma održavaju brojne komemoracije i organiziraju rasprave o zločinima nacista nad Židovima. 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.