Kijev: Rat bi mogao završiti za 3 tjedna. Jedan potez bit će samoubojstvo za Rusiju

Foto: EPA

SAVJETNIK ukrajinskog predsjednika danas je rekao da je preuzimanje kontrole nad Kijevom i dalje prioritet za Rusiju, ali pokušaj da to učini bio bi "samoubojstvo" za Moskvu.

Oleksij Arestovič je dodao da bi rat i "aktivni napadi" između dviju strana mogli završiti za dva do tri tjedna. Rusija se još uvijek nije probila u ukrajinsku prijestolnicu unatoč snažnom bombardiranju u gradu i okolici od početka sukoba prije gotovo četiri tjedna.

Ranije su britanske obavještajne službe priopćile da su ruske snage "izdržale još jedan dan ograničenog napretka, pri čemu je većina snaga uglavnom zastala na mjestu".

Ukrajina kaže da je Moskva pretrpjela velike gubitke u dosadašnjem ratu, navodno s oko 15.000 ubijenih vojnika i stotinama tenkova uništenih tijekom sukoba.

 

Savjetnica ukrajinske vlade: Putinovu moć mogu limitirati njegovi ljudi

Savjetnica ukrajinske vlade Ljubov Cibulska za CNN je također govorila o mogućem prekidu rata, odnosno opciji da Rusija povuče svoje snage iz Ukrajine.

"Znamo da postoji određeni krug ljudi unutar vlasti koji razumiju da ovaj rat vodi k ruskom kolapsu. Očekujemo da će oni nešto poduzeti", rekla je. "Postoji šansa da Putinovu moć ograniče njegovi ljudi", dodala je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.