Kineska poduzetnica kupuje političku školu u Kumrovcu

Foto: Hina

ZA KUPNJU Hotela Zagorje, bivše političke škole u Kumrovcu, Ministarstvu državne imovine stigla je ponuda trgovačkog društva Zhongya nekretnine d.o.o., koje je umjesto traženih gotovo 12 milijuna kuna ponudilo gotovo 14,1 milijun kuna, te se o toj ponudi uskoro očekuje odluka vlade, doznaje se u utorak iz tog Ministarstva.

U Ministarstvu državne imovine u utorak su, naime, u 10 sati otvorene ponude za Hotel Zagorje, što je bio krajnji rok na natječaju koje je Ministarstvo prema odluci vlade provodilo od 23. ožujka do danas do 10 sati.

Pristigla je samo jedna ponuda koju je dala tvrtka Zhongya Nekretnine, u iznosu od 14.095.400 kuna te je ponuda prihvaćena.

Bivša Politička škola u Kumrovcu

Kupljena bivša Politička škola u Kumrovcu ukupne je površine 26.285 m2, od čega je dvorište površine 20.384 m2 i poslovna zgrada površine 5.901 m2) ,„Hotel Zagorje“ je ukupne građevinske bruto površine 11.310,00 m2 raspoređene na četiri etaže i bruto volumena 34.464,20 m2.

Interes za tu nekretninu, koja je devastirana pokazala je nedavno kineska poduzetnica Jiang Yu, koja je već više puta bila u Kumrovcu i izrazila želju da školu pretvori u hotel, kao i druge ideje o stvaranju spomen parka Josipu Brozu Titu u tom mjestu u Hrvatskom Zagorju.

Upravo ta poduzetnica stoji iza tvrtke koja je predala ponudu za kupnju Hotela Zagorje, a kako ističu iz Ministarstva, bila je to jedina potpuna i pravovaljana ponuda.

Očekuje se da će se ponuda, kako se neslužbeno doznaje, uskoro naći pred vladom koja ju mora odobriti odnosno odlučiti o njezinom prihvaćanju ili ne, a ako se prihvati s poduzetnicom Yu će biti potpisan ugovor.

„Drago nam je što je kumrovečki „mrtvi kapital“, bivša Politička škola konačno pronašao nove vlasnike, odnosno što se naš trud u privlačenju investicija na područje Krapinsko –zagorske županije konačno počeo isplaćivati", izjavio je župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.