Kineske vlasti nakon serije krađa u muzejima naredile hitno unapređivanje osiguranja

KINESKE su vlasti nakon serije krađa muzejima naredile da pojačaju mjere sigurnosti, a u suprotnom će oni muzeji koji ne zadovoljavaju novo uvedene standarde biti privremeno zatvoreni, piše Reuters.

Kustosi iz muzeja Palace , smještenog unutar bivšeg doma kineskog posljednjeg cara u Zabranjenom gradu, ostali su posramljeni nakon što im je u svibnju ukradeno nekoliko eksponata posuđenih iz fundusa muzeja u Hong Kongu.

Ljudi koje privlači velika zarada koja se može ostvariti krađom i krijumčarenjem prastarih artefakata često ciljaju razne muzeje, prenijela je kineska Xinhua.

U svome je priopćenju kineska Državna uprava za kulturnu baštinu navela kako bi policija zajedno sa vlastima zaduženim za kulturne ustanove trebala pregledati muzejske sustave osiguranja, a preporučuje se i bolja obuka muzejskih čuvara.

Muzejske ustanove trebale bi unaprijediti i svoje sustave uzbunjivanja, te svakih šest mjeseci provoditi sigurnosne vježbe ne bi li poboljšale svoje sposobnosti u hvatanju pljačkaša.

Muzeji koji do kraja ove godine ne poboljšaju svoje sigurnosne sustave bit će zatvoreni dok ne uspiju poduzeti sve korake i uvjeriti vladu kako u njihovim osiguranjima ne postoje nikakve mane i propusti koje bi lopovi mogli iskoristiti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.