Klemm je nedavno izbjegao zatvor, a sad je to napravio i drugi put

Foto: FaH

JOSIP KLEMM, vlasnik zaštitarske tvrtke Klemm Security, već je drugi put u ovoj godini zbog zdravstvenog stanja odgodio odlazak u zatvor na odsluženje jednogodišnje kazne.

Podnio novu molbu prije par dana

"Josip Klemm ima odgodu odlaska na izdržavanje kazne do 01. ožujka 2020. Prije nekoliko dana ponovo je podnio molbu za daljnju odgodu izdržavanja kazne radi zdravstvenog stanja, tako da se mora provesti redovna procedura kako bi se odlučilo o toj molbi. Redovna procedura uključuje dostavu mišljenja Bolnice za osobe lišene slobode o tome da li se osuđeniku može pružiti odgovarajuća zdravstvena skrb u okviru zatvorskog sustava obzirom na njegovo zdravstveno stanje. Stoga se, u ovom trenutku, Josip Klemm ne mora navedenog datuma javiti u Zatvor u Zagrebu do odluke suca izvršenja o novopodnesenoj presudi", informirao nas je glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić.

Presuda postala pravomoćna u srpnju prošle godine

Presuda po kojoj Klemm mora na godinu dana u zatvor zbog zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju postala je pravomoćna u srpnju prošle godine. Na izdržavanje kazne trebao se javiti 16. siječnja, ali 8. siječnja hospitaliziran je nakon prometne nesreće u Svetoj Nedelji. Potvrdu o prijemu u bolnicu njegova je odvjetnica dostavila Centru za izvršenje kazne zatvora Županijskog suda u Zagrebu, a ona je proslijeđena zatvorskoj bolnici iz koje su priopćili kako se o mogućnosti da se Klemm nastavi liječiti kod njih mogu očitovati tek nakon uvida u otpusno pismo.

Klemm za Index: Kad se oporavim, ići ću

Iz činjenice da ovaj nekad vrlo grlati predstavnik desnice i braniteljskih udruga, točnije bivši predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata, još uvijek nije u bolnici može se zaključiti da njegove zdravstvene tegobe traže bolju njegu od one koju može pružiti zatvorska bolnica.

Čuli smo i Klemma. "Kad se budem oporavio, ići ću. Uglavnom, to će biti jako brzo. Nešto mi se iskompliciralo od ovih starih nezgoda. Trebam ići na operaciju pa onda vidjeti šta ću", kazao nam je u kraćem telefonskom razgovoru. Kasnije nas je nazvao i zaprijetio tužbom napišemo li da je nekog oštetio.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.