Kod Knina uhićen opasni ubojica, usred Splita ubio je čovjeka zbog 3000 kuna

Foto: PU splitsko-dalmatinska, Ivo Čagalj/PIXSELL

Bjegunac Željko Melvan optužen zbog ubojstva splitskog dilera Vedrana Marendića (53) zvanog Sarun uhićen je u Kninu u srijedu rano ujutro, potvrdila je policija.

Melvan je, kako se doznaje, uhićen na benzinskoj pumpi u 5:10 sati te je tako nakon pola godine bijega završio u rukama policije koja ga je privela u Split.

Optužen je da je 26. lipnja 2019. u Sinjskoj ulici, u parku u središtu grada, unatoč svjedocima, jednoj švedskoj obitelji, potegnuo nož na Marendića koji mu je bio dužan tri tisuće kuna.

Javila se policija, našli mu drogu i lažne isprave

Policija je nešto kasnije potvrdila uhićenje.

"Obavještavamo Vas da je prilikom postupanja policijskih službenika ove Policijske uprave, Policijske postaje Knin, kada je danas, 8. siječnja oko 5.15 sati u Kninu u osobnom automobilu zatečen i uhićen 39-godišnjak za kojim je raspisana potraga s mjerom, uhititi i privesti u zatvor u Splitu, temeljem Rješenja o određivanju istražnog zatvora Županijskog suda u Splitu, prilikom pregleda 39-godišnjak policijskim službenicima dragovoljno predao 2,1 gram bruto težine droge amfetamin, takozvane „Speed“, a tom prilikom kod istog je pronađena i oduzeta vozačka dozvola, za koju je provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da ju je 39-godišnjak izradio kao lažnu ispravu s ciljem da je uporabi kao pravu.

Protiv osumnjičenog 39-godišnjaka će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, zbog kaznenog djela Krivotvorenje isprave, uručen mu Prekršajni nalog, zbog prekršaja iz članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, a u tijeku je njegovo privođenje u zatvor u Splitu", objavila je policija.

Nešto kasnije policija je javila kako je došao u splitski zatvor.

Ubio ga zbog 3000 kuna

Istraga je otkrila kako je ubio Marendića zbog tri tisuće kuna duga. Par dana ranije došao mu je u stan tražiti novac. Sastanak u parku bio je dogovoren.

Sjedili su jedan do drugoga, a onda je Melvan izvukao nož i ubo Marendića tri puta. Fatalan je bio ubod u prsa. Nakon toga ga je pljunuo i nožem počeo rezati njegovu kosu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.