Kolinda komentirala špijunsku aferu: Riječ je o pravosudnom skandalu

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

I KOLINDA se oglasila o špijunskoj aferi koja je izbila nakon što je slovenski POP TV sinoć objavio da je pater Ivan Tolj, prvi čovjek Stryrie u Hrvatskoj pod kojom djeluju Večernji list i 24sata, u ime hrvatske vlade na toj televiziji i njihovu portalu 24ur pokušao spriječiti objavu priče o hrvatskom špijunu i arbitraži.e neka tema povuče iz slovenskih medija.

''Predsjednica Republike nije, te nikada ne bi ni tražila da se neka tema povuče iz slovenskih medija, ni izravno, ni preko posrednika. O pisanju slovenskih medija doznala je upravo iz samih medija.

Činjenica jest kako je Slovenija prekršila arbitražni sporazum i time međunarodno pravo, a što je rezultiralo propašću arbitraže. Riječ je o pravosudnom skandalu, a ne o obavještajnoj problematici, te odbacujemo ovaj pokušaj zamjene teza'', priopćeno je iz njezinog Ureda.

Vlada je ranije priopćila da "najodlučnije i u potpunosti odbacujemo sve navode o pokušaju bilo kakvog utjecaja hrvatske Vlade na slovenske medije", a iz SOA-e su tvrdnje iz Slovenije odbacili kao "netočne i tendenciozne konstrukcije" i "nastavak kampanje pojedinih medija u BiH".

Slovenski državni vrh se zbog svega hitno sastaje na sjednici tamošnjeg vijeća za nacionalnu sigurnost.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.