Kome je to Zdravko Marić sjedio na ramenima? Vlasniku Mercedesa iz dvorišta

Foto: Index/Vlada RH

ZDRAVKO MARIĆ, ministar financija, vatreno navija na ramenima Josipa Stojanovića Jollyja, poduzetnika koji se danas našao u središtu afere zbog skupocjenog automobila nađenog u dvorištu obiteljske kuće ministrice Gabrijele Žalac. Riječ je o fotografiji koja je objavljena za vrijeme Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, prošle godine, no zgodno se danas prisjetiti tog detalja.

U euforiji mu Marić skočio na ramena

Posebno i zbog toga što je saborski zastupnik SDP-a Goran Maras danas rekao kako je Stojanović dobio kredit o HBOR-u, gdje Žalac sjedi u Nadzornom odboru. Maras nije spominjao Marića koji je predsjednik NO-a HBOR-a, no novinari su danas poduzetnika Stojanovića pitali za tu fotografiju s Marićem.

"Ma da, zajedno smo išli u Rusiju, mi smo stari prijatelji. On je, baš kao i ja, zaljubljenik u košarku. Jest, u trenutku euforije, skočio mi je na ramena", objašnjavao je novinarima Stojanović dodajući kako će zbog izjave o HBOR-u tužiti Marasa.

Stojanović tako kaže kako je kredit za HBOR "sređivao" s tadašnjim ministrom Borisom Lalovcem koji mu je obećao srediti kredit u HBOR-u, koji je na kraju i dobio.

Kredit HBOR-a mu bio nepovoljan

"Bio je to nepovoljan kredit pa sam ga odmah i vratio", govorio je danas Stojanović dodajući kako ga je odvjetnik upozorio da danas pazi što priča kada govori o svom prijatelju, ministru financija Mariću.

"Ma reći ću da smo tako dobri, da mi njegovo ministarstvo nije vratilo 2,3 milijuna kuna. Trebali su nam vratiti porez na prodaju nekretnine, a neće da vrate pare. Eto koliko smo dobri", rekao je Stojanović na kraju.

Podsjetimo, ministrica Gabrijela Žalac našla se u problemu nakon što je otkriveno da luksuzni Mercedes E klase, vrijedan barem 50.000 eura i u vlasništvu tvrtke za najam luksuznih vozila Jolly Auto Line, već dulje stoji parkiran u dvorištu obiteljske kuće ministrice u Vinkovcima. Luksuzni automobil koristio je njen suprug Mario, vlasnik automehaničarske radionice s prijavljenim primanjima od svega 3 tisuće kuna mjesečno. Ministrica se nemušto branila da je to automobil njenih roditelja.

"Automobil su roditelji kupili prije dva mjeseca. On je rentan kroz ugovor u najmu, a vjerojatno će ga kupiti", rekla je Gabrijela Žalac, a nemušti odgovor članice vlade Andreja Plenkovića otvorio je niz sumnji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.