Konobar iz Zagreba pokušao prodati kokain prikrivenim policajcima u Njemačkoj

Foto: EPA/Ilustracija

HRVAT je u ponedjeljak na Zemaljskom sudu u bavarskom Weidenu osuđen na uvjetnu kaznu zatvora u trajanju od dvije i pol godine. On je pokušao ugovoriti prodaju droge i to prikrivenim policijskim istražiteljima, piše njemački portal Onetz.

Na suđenju je svjedočio policajac koji je kazao kako je jedna osoba kontaktirala 58-godišnjeg Hrvata koji je konobar u Zagrebu i otac dvoje djece. Dvojica istražitelja njemačke carinske policije dogovorila su s Hrvatom isporuku velike količine droge u Njemačku. Dogovorili su kupnju droge za 39.000 eura.

Nakon brojnih sastanaka u Sloveniji, Austriji i Hrvatskoj dogovoreni su sastanak i primopredaja droge na parkiralištu Waldnaabtal Ost i u jednom lokalu u Grafenwöhru.

Konobar je uhićen u Zagrebu

Na kraju je isporuka otkazana jer je na sastanku u Grazu jedan od dilera posumnjao u namještaljku. Konobar je uhićen u Zagrebu i izručen Njemačkoj.

Surađivao je s policajcima i otkrio im neka imena, a priznao je i zašto je ušao u posao s drogom. Rekao je da mu je trebao novac te da ga je jedan čovjek kojeg je poznavao iz restorana u kojem radi nagovorio da uđe u ovaj posao.

Pored kokaina trebao je prodavati i heroin, sveukupno oko 400 kilograma. Budući da je surađivao i sve priznao, sud mu je ublažio kaznu. Hrvat se vratio u Zagreb.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.