Koprenica oslobođen za ubojstvo 18-godišnjeg Despića na Ribnjaku, tužiteljstvo podnijelo žalbu

 

ZAGREBAČKO Županijsko državno odvjetništvo podnijelo je žalbu na oslobađajuću presudu Aleksandru Koprenici koji je zbog nedostatka dokaza oslobođen optužbi da je 2008. u tučnjavi mladih u zagrebačkom parku Ribnjak preklopnim nožem usmrtio 18-godišnjeg Franu Despića.
 
>> Ubojstvo Dinamovog navijača na Ribnjaku ostat će neriješeno
 
Žalba na presudu uložena je zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja, s obzirom da državno odvjetništvo smatra kako je sud pogrešno zaključio da nema dovoljno dokaza da je okrivljenik počinio ova dva kaznena djela. U žalbi je predloženo da Vrhovni sud Republike Hrvatske ukine oslobađajuću presudu te predmet vrati županijskom sudu na ponovno odlučivanje, izvijestilo je tužiteljstvo.
 
Na početku suđenja krajem 2015. Koprenica je kazao da se ne osjeća krivim. I njegov je odvjetnik istaknuo kako smatra da njegov branjenik ne može biti osuđen jer se optužnica bazira na "selektivnom korištenju svjedočkih iskaza i na teoriji o postojanju samo jednog noža među četrdeset sudionika" obračuna na Ribnjaku.
 
>> Koprenica ne osjeća krivnju za ubojstvo 18-godišnjeg Despića na Ribnjaku koje je potreslo Hrvatsku
 
Tužiteljstvo je, pak, u optužnici tvrdilo da je 15. ožujka 2008. oko 23,20 sati u parku Ribnjak Despić s još deset mladića, koji su navodno pripadali ekstremnoj frakciji navijača Dinama - Agram Crew, prišli Koprenici i njegovu društvu tražeći alkohol. 
 
Ubio je sklopivim nožem
 
Despić i ostali potom su letvama napali grupu studenata koja je na klupici pijući slavila rođendan, a Koprenica je, prema optužnici, iz ruksaka izvukao sklopivi nož te je Despiću zadao više ubodnih i ubodno reznih rana u prednji dio prsnog koša, nadlaktice, gornje strane leđa i u vrat.
 
Despić je umro uslijed zadobivenih ozljeda, odnosno iskrvarenja, a nožem je teško ozlijeđen i njegov prijatelj Domagoj Ljubunčić.
 
U progon krenula i majka ubijenog, sud odbacio optužnicu
 
Optužnica je potvrđena više od sedam godina nakon zločina. Tužiteljstvo je najprije 2009. zbog nedostatka dokaza odustalo od progona, a potom je sud odbacio optužnicu koju je podignula Despićeva majka. 
 
Koprenica oslobođen u svibnju ove godine
 
Istraga je ponovno pokrenuta 2013. kada je tužiteljstvo pronašlo novu svjedokinju iz Kopreničina društva, a sud je prije potvrđivanja, početkom listopada, optužnicu dva puta vraćao na doradu.
 
Koprenica je nepravomoćno oslobođen u svibnju ove godine.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.