Koronavirusom zaražena djelatnica kabineta župana Osječko-baranjske županije

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

KORONAVIRUSOM je zaražena jedna djelatnica kabineta osječko-baranjskog župana Ivana Anušića, a za troje djelatnika kabineta određena je samoizolacija, izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

"Od 33 novopozitivne osobe u Županiji u posljednja 24 sata, jedna je djelatnica kabineta župana, a za još troje djelatnika kabineta župana epidemiolozi su odredili mjeru samoizolacije", izjavio je novinarima načelnik Stožera dožupan Petar Lagator.

Više djelatnika ne ide u izolaciju jer je nosila masku 

Ističe kako, po procjeni epidemiologa, veći broj djelatnika za samoizolaciju nije bio potreban jer je oboljela djelatnica cijelo vrijeme rada u uredu nosila zaštitnu masku.

Govoreći o epidemiološkoj slici u školama, rekao je kako su u protekla 24 sata zaražena tri učenika, dva su iz osnovne škole u Tenji gdje je cijeli razred od 24 učenika stavljen u samoizolaciju, a jedan je iz Ekonomske škole u Đakovu, u kojoj se nastava već od ranije odvija na daljinu.

Na upit novinara o mogućnosti uvođenja novih preventivnih mjera Lagator podsjeća kako tijekom posljednjih mjeseci ta županija nije donosila posebne mjere, s čime su u županijskoj Upravi posebno zadovoljni. 

"Kako je epidemiološka slika u cijeloj Hrvatskoj približno ista te s obzirom na najave s nacionalne razine da će najkasnije u ponedjeljak biti donesene nove mjere, mi smo na današnjoj sjednici Stožera odlučili da ćemo pričekati donošenje novih mjera na nacionalnoj razini, pa ćemo, ako bude bilo potrebno, donijeti i neke posebne mjere", pojasnio je.

Bolnički kapaciteti spremni za prihvat većeg broja bolesnika

Voditelj Zavoda za kliničku mikrobiologiju i bolničke infekcije osječkog KBC-a Domagoj Drenjančević ocijenio je kako su kapaciteti u KBC-u zadovoljavajući te da su, u slučaju potrebe, spremni za prihvat većeg broja bolesnika. 

Na upit novinara kazao je kako nema potrebe za ponovnim postavljanjem kreveta u osječku sportsku dvoranu "Gradski vrt" jer su kapaciteti bolnice dovoljno veliki i nije potrebno da se nešto dodatno poduzima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.