Kosovski aktivisti gađali automobil zamjenice premijera rajčicama, vlada osudila napad

VIŠE od 30 pripadnika kosovskog pokreta Samoopredjeljenje gađali su jučer poslijepodne automobil zamjenice premijera Edite Tahiri rajčicama, kada je nakon povratka iz Bruxellesa ulazila u automobil.

Aktivisti su izrazili neslaganje sa sporazumima koje je voditeljica kosovskog pregovaračkog tima jučer postigla u Bruxellesu u razgovorima sa srpskom delegacijom na čelu s Borislavom Stefanovićem. Smatraju da čitav proces pregovora ide na štetu Kosova.

Među napadačima bile dvije zastupnice u parlamentu

Policija je odmah blokirala napadače i uhitila 32 člana pokreta. Među njima su bile i dvije zastupnice u kosovskom parlamentu. One su oslobođene nakon identifikacije, dok je ostalima određen 48-satni pritvor.

Kosovska vlada sinoć je oštro osudila nasilje. "Napad pojedinaca koji su se izjasnili kao aktivisti političkog pokreta 'Samoopredjeljenje' je politički neodgovoran akt u suprotnosti sa zakonom. Ovaj vandalski akt je manifestacija huliganizma radi političke koristi", piše u priopćenju.

Iz vlade je zatraženo i da da se poduzmu "zakonske mjere protiv svih akata nasilja i huliganizma, nezavisno od koga dolaze".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.