Kremlj: Potreban je dugoročan mir, ali trenutno nema šanse za razgovore s SAD-om

Foto: EPA

IZ KREMLJA je stigao odgovor na komentare američkih dužnosnika, u kojem Rusija tvrdi da je potreban pošten i dugoročan mir, ali da trenutno ipak "nema šanse" za razgovore. Američki državni tajnik Antony Blinken je jučer upozorio da postoji mogućnost da Rusija traži način da se povuče iz Ukrajine bez pregovora o trajnom mirovnom sporazumu.

Blinken vjeruje da bi Moskva mogla tražiti kratkotrajan prekid kako bi se mogla odmoriti, oporaviti, pregrupirati i još jednom napasti Ukrajinu. "Jedna od stvari koje možete zamisliti je da Rusi pokušavaju pronaći izlaz. Dok Rusija ne pokaže da je zainteresirana za smislenu diplomaciju, neće biti napretka", kazao je Blinken, prenosi Sky News.

"Ono što moramo vidjeti je pravedan i trajan mir, a ne lažni mir", zaključio je Blinken. Podsjetimo, američki predsjednik Joe Biden je prošlog tjedna rekao da će biti otvoren za razgovore s Vladimirom Putinom ako je ruski čelnik zainteresiran za okončanje rata. Ipak, čini se da je izrazito mala vjerojatnost za razgovore SAD-a i Rusije u skorije vrijeme.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.