Kršćanska koalicija čestitala Kukuriku koaliciji: Revidirajte ugovore s vjerskim zajednicama

ČLANICE Hrvatske kršćanske koalicije čestitale su pobjednicima parlamentarnih izbora, Kukuriku koaliciji, u nadi da će nova Vlada učinkovito riješiti pitanje diskriminacije registriranih manjinskih vjerskih zajednica, koje su već osam godina, putem nepotrebne administracije, iscrpljivane i tjerane da nepotrebno traže pravdu po sudovima.

Podsjetili su da je na kraju Europsku sud za ljudska prava dosudio protiv Hrvatske. "Bivša Vlada nije poštivala Ustav RH koji jamči jednakost svim vjerskim zajednicama te je često samovoljno i nestručno tumačila Zakon o vjerskim zajednicama te interne Zaključke Vlade stavila iznad Ustava RH i Zakona o vjerskim zajednicama", napisao je predsjednika HKK Mario Dučić i dodao da je bivša Vlada ignorirala apele i činjenično stanje članica Hrvatske kršćanske koalicije i nakon dobivene presude, umjesto da su njima potpisali Ugovor.

Slažu se da je došlo vrijeme za promjene i "konačno poštivanje Ustava i Zakona RH". "Hrvatska kršćanska koalicija će i dalje ustrajati na traženju revizije svih ugovora s vjerskim zajednicama, od kojih su i neki potpisani mimo Zakona, stručnosti Komisije za odnose s vjerskim zajednicama, promjene i dopunu Zakona o vjerskim zajednicama te poštivanju ustavne i zakonske jednakosti svih vjerskih zajednica u Hrvatskoj", zaključuju iz HKK.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.