Krstičević u Karlovac poslao 100 vojnika da brane "narod" od poplava

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

IZ MORH-a su se oglasili priopćenjem u kojem su poručili da su pripadnici OS RH  spremni pomoći narodu u obrani od poplava.


Javljaju i kako je ministar Krstičević donio Odluku o upućivanju do 100 vojnika za pomoć na području ugroženom poplavama na području Karlovačke županije

100 vojnika na području Karlovca


"Temeljem zahtjeva Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS) potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević donio je u ponedjeljak, 12. ožujka 2018. godine Odluku o upućivanju pripadnika Oružanih snaga RH za pomoć na području ugroženom poplavama na području Karlovačke županije", poručili su.

Iz MORH-a poručuju kako su pripadnici Inženjerijske pukovnije Hrvatske kopnene vojske, njih 40, sa strojevima već angažirani na aktivnostima obrane od poplava punjenjem vreća i izgradnjom zečjih nasipa i to na području Mostanja kod Karlovca u Karlovačkoj županiji.

60 pripadnika Gardijske mehanizirane brigade HKOV-a također pristiže na područje Karlovca gdje će se uključiti u obranu od poplava.

Zbog izuzetno visokog vodostaja s tendencijom povećanja te eventualne ugroženosti velikog broja stambenih objekata od poplave na području Karlovačke županije, zatraženo je angažiranje 100 vojnika za potrebe hitnih intervencija za obranu od poplava.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.