KUĆA STRAVE U KALIFORNIJI Roditelji mučili desetero djece, policija ih otkrila slučajno

Foto: Facebook/Solano County Sheriff's Office

KALIFORNIJSKA policija spasila je desetero djece iz obiteljske kuće u gradiću Fairfield, udaljenom 70-ak kilometara sjeveroistočno od San Francisca.
 
Roditelji, 30-godišnja Ina Rogers i godinu dana mlađi Jonathan Allen, uhićeni su zbog zanemarivanja djece. Tereti ih se za devet kaznenih djela mučenja i šest kaznenih djela zlostavljanja djeteta, piše Washington Post.
 

Pronašli nestalo dijete u grmlju u blizini doma
 
Istraga je započela još 31. ožujka kad je policija pronašla 12-godišnjaka nakon prijave da je nestao od kuće. Pronađen je kako spava u grmlju u blizini doma, a nakon što ga je policija dovela kući i ušla unutra, otkrila je da njegovih devetero braće i sestara živi u nesigurnim i nehigijenskim uvjetima.
 
Djecu u dobi od 4 mjeseca do 11 godina preuzela je socijalna služba okruga Solano i sad se o njima brinu drugi članovi obitelji.
 

Smeće, izmet, urin, pokvarena hrana...
 
Jučer su objavljeni detalji strašnih životnih uvjeta koje je policija zatekla. Hrpe smeća, izmeta i pokvarene hrane i mrlje urina prekrivale su pod, a osim nehumanih uvjeta, djeca su bila žrtve fizičkog i psihičkog zlostavljanja.
 
"Djeca su zlostavljana iz sadističkih razloga. Na temelju onoga što su djeca izjavila u svojim intervjuima, vjerujemo da je u ovoj kući bilo mučenja", rekla je Sharon Henry, zamjenica glavnog tužitelja okruga Solano.
"Kuća je bila prljava jer sam tražila svoje dijete"
 
Rogers je puštena iz zatvora uz jamčevinu od 10.000 dolara, dok je Allenu određena jamčevina u iznosu od 5 milijuna dolara.
 
"Ne samo da imam 11-ero djece i 30 godina, nego i školujem svoju djecu kod kuće. Ljudi se ne slažu s mojim životnim stilom. Sad svi preispituju moja roditeljska prava, a ja imam osjećaj da je cijela situacija eksplodirala", rekla je Rogers u obraćanju novinarima.
 
Dodala je kako su djeca spavala u istoj spavaćoj sobi "jer su tako htjela" zbog međusobne bliskosti. Rekla je i da je kuća bila prljava zbog toga što ju je "izokrenula naglavačke tražeći svoje nestalo dijete".
 
Susjedi su rekli kako nisu znali koliko točno djece živi u kući, jer su ih roditelji uvijek skrivali.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.