Kukuriku u Kistanju i Oklaju: Hrvati i Srbi koji su ostali moraju zajedno graditi svoju budućnost

ČELNICI Kukuriku koalicije Zoran Milanović i Radimir Čačić danas su posjetili mjesta Kistanje i Oklaj, gdje su razgovarali s lokalnim poduzetnicima i obrtnicima, koji muku muče s modelom plaćanja PDV-a i nedostatku potpora pri investiranju.

Radimir Čačić im je poručio kako su promjene i tom pogledu nužne te da će se one ubrzo i dogoditi. Naglasio je kako zadatak buduće vlade nisu osiguranje socijalne pomoći i politički transferi na ovom području, već ulaganje u nova radna mjesta i infrastrukturu koji će omogućiti prirodan razvoj.

"Kistanje su mjesto koje je naročito ranjeno i ranjivo, te ovdje dolazimo reći da svi hrvatski građani imaju pravo na šansu. Ali ovdje su danas svi uskraćeni za tu šansu, nebitno je li riječ o pravoslavcima ili katolicima, Hrvatima ili Srbima. Ovdje se uvijek teško živjelo, ljudi su najčešće odlazili, ali oni koji tu ostaju moraju zajedno graditi svoju budućnost. Ne obećavamo čuda, ali ćemo bar pokušati pružiti priliku za bolji život, za posao i plaću", poručio je okupljenima Milanović.

Čelnici Kukuriku koalicije osvrnuli su se i na temu autoceste do Dubrovnika, kazavši kako je u tom pogledu nužno stupiti u pregovore sa susjednom BiH, kroz koju bi išlo 40 kilometara te autoceste. Naglasili su kako je nužno osigurati jeftiniju gradnju po kilometru negoli je ona bila dosad.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.