Lavovi ubili čuvaricu u safari parku na Krimu. Vlasnik: Oni ne opraštaju pogreške

Foto: Profimedia

Radnica u safari parku na Krimu smrtno je stradala kada su je napali lavovi. 

Prema uredu ruskog istražnog odbora na anektiranom poluotoku, radnica je ušla u kavez u safari parku Taigan kako bi ga počistila. U kavezu su bila tri lava, ali radnica nije zaključala unutarnja vrata koja bi je odvojila od njih, stoji u priopćenju.

Vlasti su pokrenule kaznenu istragu zbog mogućeg nemara, ali još nisu utvrdile je li krivnja na radnici ili upravi parka. Oleg Zubkov, vlasnik Taigana, identificirao je žrtvu kao glavnu čuvaricu Leokadiju Perevalovu. Istaknuo je kako je Leokadija bila "duša parka" koja je tamo radila 17 godina. 

U parku se nalazi oko 60 lavova

"Nažalost, kad sam stigao, nisam mogao ništa učiniti da pomognem. Lavovi su vrhunski grabežljivci i ne opraštaju pogreške", istaknuo je, dodajući da nitko od drugih zaposlenika nije bio prisutan u trenutku napada.

Park Taigan nalazi se u Belogorsku, oko 35 kilometara istočno od Simferopolja, glavnog grada Krima. Na površini većoj od 30 hektara nalazi se otprilike 60 lavova. Uzdignute šetnice u okolini omogućuju posjetiteljima da promatraju lavove kako slobodno lutaju. 

Rusija je 2014. jednostrano anektirala Krim od Ukrajine, ali ga većina svijeta ne priznaje kao ruski teritorij.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.