LGBT aktivisti bacali gnojivo i žohare na dodjeli nagrada u Londonu

Foto: FAH

SKUPINA LGBT+ aktivista pod nazivom Sexual Avengers napala je ovotjednu dodjelu nagrada u industriji nekretnina u Londonu, piše Pink News.

Na crveni tepih bacili su gnojivo i žohare. Izjavili su da tako prosvjeduju protiv "urbanizacije Londona i uklanjanja njegove raznolike zajednice".

"Vlasnici nekretnina se bogate, a siromašne tjeraju na ulice ili u prljave stanove pune štetočina"

Glasnogovornik skupine je izjavio: "Na nemilosti smo tržišta nekretnina u kojem nas stanodavci i agenti osuđuju na život nesigurnim stanovima s prljavštinom i štetočinama".

"Vlasnici nekretnina se bogate, grade multimilijunske projekte i tjeraju radničku klasu i siromašne queer ljude na ulice", dodao je.

"Nisu razumjeli kako mogu imati dijete i biti u vezi sa ženom"

Aktivistica Stacey Jones rekla je za Gay UK: "Moja je partnerica prošlog travnja umrla od raka. U svibnju su me pokušali izbaciti iz kuće. Nisu mogli razumjeti kako mogu imati dijete i biti u vezi sa ženom".

"Tek sam izgubila partnericu, a morala sam tamo sjediti i opravdavati svoju seksualnost. Morala sam opravdati zašto zaslužujem kuću u kojoj smo živjele, u kojoj sam se brinula za nju i u kojoj je umrla", dodala je Jones.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.