Lički HDZ-ovac javno zamolio Plenkovića da mu pomogne uhljebljivati u Plitvičkim jezerima

Screenshot: YouTube

PREDIZBORNA kampanja u punom je zamahu, a novi predsjednik HDZ-a već danima neumorno obilazi Hrvatsku uzduž i poprijeko. Prije nekoliko dana, 27. kolovoza, Plenković je tako prilikom posjete Gospiću i Otočcu susreo svoje ljude iz IX. izborne jedinice.

Naravno, kako to inače biva kad se pojavi stranački šef, osim ljudi s liste Plenkovića su dočekali i prvaci lokalnog i županijskog HDZ-a. U Otočcu su Andreja Plenkovića, nositeljicu liste i IX. Izbornoj jedinici Branku Juričev Martinčev, Darka Milinovića, župana Ličko senjskog Milana Kolića, gradonačelnika Gospića Petra Krmpotića, Maria Kustića, dočekali predsjednik GO HDZ Otočca Branislav Šutić te mnogobrojno članstvo HDZ-a ali i simpatizeri i građani grada Otočca, javlja portal Lika Online.

Nazočnima se obratio domaćin, predsjednik lokalnog HDZ-a Otočac Branislav Šutić koji se pohvalio sa čak 1500 članova u gradiću koji broji manje od 10.000 stanovnika.

Šutić je konstatirao kako se grad, koji je nekad bio važno gospodarsko središte ovog prostora, sada bori sa velikom nezposlenošću. Prozvao je i vodstvo grada u kojem je na vlasti nezavisni Stjepan Kostelac, a koji je u drugom krugu izbora 2013. godine u svega par desetaka glasova pobijedio HDZ-ovog kandidata Maria Barkovića.

"Funkciju predsjednika GO HDZ preuzeo sam kako bi pokušao vratiti povjerenje građana u HDZ i građani sve više vjeruju u ovaj novi HDZ. Očekujem gospodine predsjedniče, uz ovaj HDZ i vaša nova pravila igre, kulturu ophođenja, i nove trendove, što je i vidljivo, da se HDZ ponovno vraća s dobrim rezultatima. Molim vas predsjedniče kad budete na čelu Vlade da date podršku gradu Otočcu, da pomognete da se u ovaj grad vrate institucije koje su izgubljene", komplimentima je Šutić obasipao Plenkovića.

"Ono što ja mogu obećati je da ćemo polučiti odličan rezultat na izborima, jer mi nećemo i ne možemo ljude blamirati, mi ćemo u Otočcu pobijediti i na taj način zadužiti i ŽO HDZ i vas predsjedniče da nam date suport u budućoj vlasti, da budemo važan segment u kadroviranju na Plitvičkim jezerima i bit ćemo mali kotačić u velikoj pobjedi HDZ-a", zaključio je Šutić iskreno otkrivši da je uhljebljivanje u Plitvička jezera, odnosno "važan segment u kadroviranju" kako kaže Šutić, jedna od glavnih ideja vodilja tamošnjih HDZ-ovaca.

Zna se zašto Šutića posebno žuljaju Plitvička jezera

Nije slučajno Branislav Šutić u svom govoru spomenuo Plitvička jezera i HDZ koji će biti "važan segment u kadroviranju". On je, naime, bio ravnatelj najpoznatijeg našeg nacionalnog parka, ali je ostavku podnio 2012. godine nakon što je njegov prethodnik, Borislav Perica, u otvorenom pismu javnosti ga optužio da je kao "trabant" Darka Milinovića sudjelovao u "mutnim poslovima" u Lici.

"Dragi Dado, tko ti je i kada gradio kuću na Viru i sa koliko apartmana? Tko ti je kupio materijal, tko ti je zidao, žbukao, struju i vodu instalirao - kaži otvoreno. Tko ti je zidao ekstravagantnu vilu u Gospiću? Pored stana u Gospiću i javnost traži  javnim pogovorom koliko stanova imaš u Zagrebu? Otkud ti skupocjena vozila i gliser? Otkud  dionice supruge i tebe Lavčevića, Brodosplita? Otkud ti kredit za te dionice; iz koje banke? Objasni javnosti otkud se Plitvice snabdjevaju sa dalmatinskim pršutom? Objasni koliko tvoj miljenik Šutić ima višegodišnju nabavu pokrivenu  Zakonom o javnoj nabavi? Dragi Dado Milinoviću, lička junačino, koliko sam morao novinara i obitelji za vikende hraniti i napijati za tvoje izbore 2007. godine?", u otvorenom pismu Šutića i Milinovića sredinom 2012. godine prozivao je Borislav Perica.

Radio dva posla mimo zakona


Šutić se nije mirio s gubitkom dobro plaćenog posla ravnatelja Nacionalnog parka Plitvička jezera pa je cijeli slučaj epilog dobio na sudu. Izvanredni otkaz koji mu je uručila njegova nasljednica Lidija Bertović, a sud je otkaz prihvatio jer je dokazano da Šutić nije dolazio na posao.

S druge strane, Šutić je bio i dekan na Veleučilištu u Gospiću odakle je također potjeran. Ispostavilo se, naime, da je Šutić radio dva posla odjednom i time zloporabio položaj obje institucije.

Ni s odlaskom s Veleučilišta Šutić se nije mogao pomiriti pa je u siječnju 2015. godine došlo do sukob između njega i prodekana Ivice Bakovića.

Neslužbeno se tada pisalo da Šutić nije prihvatio ruku koju mu je pružio Baković, već ga je, kako tvrdili su očevici koji su htjeli ostati anonimni, nazivao pogrdnim imenima te vikao da ga treba poslati tamo odakle je došao (BiH).

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu 2014. je protiv Šutića pokrenulo istragu zbog sumnje da je primao nepripadajuću plaću, odnosno da je 80 posto plaće primao kao ravnatelj Nacionalnog parka Plitvička jezera 100 posto plaće kao dekan veleučilišta. Riječ je navodno o 22 tisuće kuna bruto mjesečno, pa se Šutića tereti da je veleučilište oštetio za najmanje 60.000 kuna.

Osim toga, Šutićevo ime moglo se pročitati i na stranicama crne kronike 2011. godine kad je skrivio prometnu nesreću u kojoj je poginuo 36-godišnji otac troje djece.


Sad mu treba Plenković


Šutić sad ponovo brani boje HDZ-a, a od Plenkovića je, pročitali smo, zatražio da nakon pobjede ne izborima Šutiću i ekipi pomogne kadrovirati u Nacionalnom parku iz kojeg je Šutić već jednom bolno potjeran.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.