Linić: To što HDZ radi je protuustavno, teret krize nosi samo 360.000 građana!

MALO bi bilo reći da je saborska rasprava na kojoj je i službeno ukinut "mali harač" te prihvaćen prijedlog da se "veliki harač" ukine dva mjeseca prije roka bila vesela. Luka Bebić sasvim je pogubio konce, a oporba nije štedjela provokacije na račun vladajuće stranke.

Iz redova SDP-ovih klupa stizale su tako optužbe da HDZ-ovci više i ne znaju po kojem se zakonu harač ukida, a najaktivniji u kritici vladajućih bili su Milanka Opačić i Slavko Linić, koji tvrde da će teret krize i prema novim gospodarskim mjerama Jadranke Kosor opet pasti na uži sloj građanstva.

"Nekad ste imali 200 bogatih, a sada vam državu spašava 100 siromašnih", poručila je Opačić aludirajući na poznati feudalni plan Franje Tuđmana o 200 bogatih obitelji koje bi trebale upravljati Hrvatskom. "Vlada je shvatila da je harač bio greška pa ga sad ukida. Ali istovremeno se uvode mjere kojima će se građanima uzeti dva, tri puta više novca", ogorčena je SDP-ova zastupnica.

Linić je dodao kako je nepravedno da je država kompletni teret krize odlučila svaliti na leđa 360.000 građana. Dakle, onih radnika koji zarađuju više od 6.000 kuna. "To što vi radite je protuustavno", poručio je Linić govoreći o ukidanju prve stope harača, dok je druga stopa i dalje aktivna, što je očito kršenje ustavnog prava jednakosti hrvatskih građana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.