Lokalni moćnici se tukli na maškarama na Viru. Šef HDZ-a udario zaštitara u glavu

Nije fotografija s mjesta događaja Ilustracija: Davor Puklavec/PIXSELL

NA VIRSKIM maškarama jučer je izbila tučnjava više aktera, među kojima su i politički angažirane osobe s tog otoka. Prema informacijama Zadarskog lista, u tučnjavi u šatoru sudjelovali su predsjednik virskog HDZ-a Ante Bašić te još jedna osoba, prema informacijama portala brat predsjednika Vijeća Josipa Bašića, a šaku u glavu dobio je direktor Vir zaštite te predsjednik BK Vir Darko Bašić.

Sonja Šimurina iz PU zadarske je potvrdila kako je policija sinoć oko 20 sati intervenirala na Viru u vezi s narušavanjem javnog reda i mira te kako će više informacija biti poznato uskoro, s obzirom na to da su u tijeku izvidi.

Zadarski list je kontaktirao i načelnika Marina Radovića, koji je bio prisutan na mjestu događaja. Kako je u razgovoru naveo, predsjednik Vijeća Josip Bašić pokrenuo je obračun ne želeći platiti račun za piće.

"Nisu htjeli platiti piće"

"Sinoć u večernjim satima okupio sam se s prijateljima i kolegama na Virskim maškarama da se malo proveselimo i razonodimo, a na kraju krajeva da podržimo organizaciju. Atmosferu je oko 20 sati narušio predsjednik Vijeća Josip Bašić, koji je u pratnji svog brata odbio platiti račun za piće te je zgužvao isti i bacio ga u lice konobaru, djelatniku Vir turizma.

Također, on i brat su vrijeđali konobara, dobacujući mu raznorazne uvrede. Čak je brat u jednom trenutku nasrnuo na njega, a ovaj ga je u afektu odgurnuo i udario", navodi Radović ističući kako su u tom trenutku reagirali zaštitari Vir zaštite, koji su braću Bašić udaljili iz šatora.

"Nedugo zatim stigao je i predsjednik Virskog HDZ-a Ante Bašić te prvi rođak predsjednika Vijeća. On je na početku normalno razgovarao s direktorom Vir zaštite Darkom Bašićem, da bi ga nakon nekog vremena udario u glavu. On je pao na pod, a uskoro je i stigla policija. Oni se ni tad nisu smirili, već su stvarali nered i službenim osobama", prepričao je načelnik, koji je također osudio nasilje koje se dogodilo.

Prema riječima Radovića, Ante Bašić i brat predsjednika Vijeća završili su u pritvoru. Predsjednik Vijeća Josip Bašić nije odgovarao na telefonske pozive.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.