Lopovi, dileri, nasilnici: Evo koga je sve pomilovala Kolinda

Foto: FAH

PREDSJEDNICA Kolinda Grabar-Kitarović pomilovala je 25 osoba, među kojima i Leona Sulića, tajkuna i bivšeg bjegunca, na temelju prijedloga Komisije za pomilovanja. Osim Sulića, predsjednica je pomilovala još 24 osobe.

> Kolinda pomilovala Danka Seitera, poslovnog partnera najvećeg donatora njezine kampanje 

> Kolinda pomilovala tajkuna i bjegunca Leona Sulića, koji je iz Croatia busa izvukao 15 milijuna kuna

> Kolinda objasnila zašto je pomilovala tajkuna i bjegunca Sulića


Neizdržani dio kazne zatvora zamijenila je uvjetnom osudom u slučaju Vanje Goldbergera, osuđenog zbog kaznenih djela zlouporabe opojnih droga i nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih tvari. Kazna zatvora zamjenjuje se uvjetnom osudom i neće se izvršiti ako osuđenik u roku od tri godine ne počini novo kazneno djelo.

Isto je, uz nešto kraći rok od dvije godine, odlučila i u slučaju Danka Seitera, osuđenog zbog zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Izrečenu kaznu zatvora predsjednica je za šest mjeseci umanjila Milici Horvat za ubojstvo u pokušaju, Miroslavu Čoloviću za krađu, tešku krađu, razbojništvo, oduzimanje tuđe pokretne stvari, krađu u pokušaju, prijevaru i krivotvorenje isprave umanjila je kaznu za šest mjeseci, Antoniju Zujiću za izazivanje prometne nesreće kaznu je umanjila za tri mjeseca, Draženki Jambrušić za prijevaru i povredu obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga kaznu je umanjila za šest mjeseci, Dariju Stančiću za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama umanjila je kaznu za godinu i šest mjeseci te Milanu Žiliću za napad na službenu osobu umanjila kaznu za dvije godine.

Prijevremeno je rehabilitirala Juru Jurkića za pronevjeru, Borisa Smoljana za davanje lažnog iskaza, Danijela Vukajlovića za izazivanje prometne nesreće, Josipa Bognara za prijetnju, Damira Biondića za zlouporabu položaja i ovlasti, Bojana Cebocija za izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude, Davora Kolarić-Bukvića za zlouporabu opojnih droga, Josipa Pavića za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, Ivana Mačeka za zlouporabu opojnih droga, Zvonka Karmazena za krađu, Marka Šušnjaru za nanošenje teške tjelesne ozljede, Miroslava Šopreka za povredu dužnosti uzdržavanja, Bojana Bagavca za pronevjeru, Tomislava Kolarića za zlouporabu opojnih droga, Tonija Kovačevića za krivotvorenje isprave i Gorana Maticu za kaznena djela teške krađe.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.