VIDEO Lov na manijaka u Splitu: Snimili smo policiju u patroli, priveli su trojicu - pa ih pustili

Foto i video: Dragan Miljuš/Index

U SPINUTU traje lov na manijaka koji je u jednoj noći u razmaku od tri i pol sata napao tri mlade djevojke. Sve su zadobile ozljede od udaraca po glavi i tijelu, a napadi su splitskoj policiji prijavljeni u roku od 24 sata.

Spinutom kruže policijska vozila i policajci u civilu

Index je danas snimio policijsko vozilo u patroli Spinutom. Patrola je napravila đir kvartom, zadržali su se možda dvije minute, a prošli su i pokraj mjesta na kojima su prije tri noći napadnute djevojke. Kvart obilaze i policajci u civilu, kako doznajemo Spinut je trenutno vrh prioriteta splitske policije.

Priveli su trojicu koji su bili sumnjivi, no pušteni su nakon što ih žrtve nisu prepoznale. Policija raspolaže s još par imena potencijalnih sumnjivaca te se nadaju da će u narednim danima završiti posao, pronaći manijaka i privesti ga pravdi.

Hoće li se na Spinutu građani samoorganizirati?

Čelnici kotara Spinut u svakodnevnoj su komunikaciji sa policijom. Predsjednik Kotarskog vijeća Zoran Sambol kazao nam je kako očekuju rezultate.

"Ne znam koje bi primjereno vrijeme bilo da policija odradi svoj posao i privede počinitelja, ali u slučaju da njihove mjere ne daju rezultate, bit ćemo prisiljeni na samoorganiziranje građana", kazao nam je Sambol.

Policija: Spinut ima maksimalan prioritet

U policiji smatraju kako to i ne bi bilo preporučljivo.

"Slučaj je dobio na važnosti, dobar je to okidač i za policiju. Prisutni smo, počinitelja tražimo, ova situacija u Spinutu ima maksimalan prioritet. Novi napadi nisu zabilježeni. Stvaranje tenzija nije dobro, a samoorganiziranje građana nije nešto što bi podržali jer bi ljudi mogli biti dovedeni u situaciju da naprave neko zlo", kaže šef splitske Policijske uprave Slobodan Marendić. 

Napadi su se dogodili u noći na ponedjeljak u svega sat i pol. Najprije je napadnuta 17-godišnjakinja kod Tesline 11, a nakon 15 minuta i 28-godišnjakinja pred Kineskim zidom. Sat vremena kasnije manijak je nasrnuo na 22-godišnjakinju u Zrinjsko-Frankopanskoj. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.