Lovrinović naveo četiri razloga zbog kojih on i kolege napuštaju MOST: Petrov glavni krivac

Foto: Hina

IVAN LOVRINOVIĆ je danas zajedno s kolegama Jurom Martinovićem i Ivicom Mišićem održao konferenciju za medije na kojoj je objavio kako njih trojica više nisu članovi MOST-a te kako osnivaju vlastiti Klub zastupnika.

> Lovrinović: Nismo više u MOST-u - njega vodi netko sa strane, Petrova je opila vlast

Naime, Lovrinović je za to nabrojao nekoliko razloga:

1. Odstupanje od programa MOST-a, posebice njegovog ekonomskog dijela


"Glasao sam jedini od članova MOST-a protiv ove Vlade, zato jer sam kao sukreator velikog dijela ekonomskog programa mogao vidjeti nakon izlaganja premijera da ovo neće ići u dobro smjeru. Moje su se pretpostavke ostvarile. Imali smo nade da će Petrov nakon toga inzistirati na ključnim ciljevima našeg programa, posebno ekonomskog, međutim on o tome nije govorio i nije inzistirao. Mogu pretpostaviti da ga je opila vlast.

Puno je časnih ljudi u MOST-u, ali naša je ključna zamjerka odustajanje od ključnih dijelova naših programa. Ekonomski je program okljaštren do neprepoznatljivosti. U većini najvažnijih odluka mi nismo sudjelovali. Ovaj dojam nije stečen u sedam dana, već u skoro godinu dana."

2. Soliranje Bože Petrova

"Petrov nije uspio pokrenuti prave reforme. Ukidanje pečata i Mesićeva ureda nisu reforme. Mi se želimo baviti ozbiljnim problemima, rješavanjem nezaposlenosti, zadržavanjem mladih u Hrvatskoj. Samo jedan posto povećanja kamata na vanjski dug značio bi godišnje povećanja obveza za 470 milijuna eura, a to su otprilike dva Pelješka mosta."

3. Nepreuzimanje odgovornosti za nagli pad popularnosti MOST-a


"Božo Petrov je pozitivno doprinio istiskivanju Karamarka u poličkom smislu, svaki nastavak političkog djelovanja je destruktivan i neformalna koalicija sa SDP-om."

4. MOST vodi netko drugi sa strane

"Sada konačno nakon nekoliko mjeseci shvaćamo da MOST vodi netko drugi sa strane."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.