Lufthansa znatno povećava broj letova prema Zagrebu

Ilustracija: EPA

NJEMAČKA Lufthansa od 24. listopada svakodnevno povezuje München i Zagreb. Linija nije prometovala svakodnevno od izbijanja pandemije, ni u ljetnim mjesecima, piše Croatianaviation.

Lufthansa je s krajem ljetnog reda letenja prekinula promet prema jadranskim zračnim lukama (Pula, Zadar, Split i Dubrovnik) te će u ovogodišnjem zimskom redu letenja imati tek jednu liniju prema Hrvatskoj, između Münchena i Zagreba.

Nakon izbijanja globalne pandemije Lufthansa je ponovno uvela liniju München - Zagreb, no ista nije prometovala svakodnevno (od 3 do 5 puta tjedno, čak i u srpnju i kolovozu). Od 24. listopada Lufthansa u svom rezervacijskom kalendaru nudi svakodnevne letove na ovoj liniji, čime se putnicima iz Zagreba omogućuju brojne konekcije preko huba u Münchenu prema odredištima u Europi i svijetu.

Lufthansa će na ovoj liniji koristiti zrakoplove manjeg kapaciteta, tipa CRJ900, koji u floti ovog prijevoznika imaju kapacitet od 90 sjedala. Podsjećamo, kompanija je nakon izbijanja pandemije u potpunosti otkazala liniju Frankfurt - Zagreb i na njoj nije prometovala od prošle zime. Prvi je let najavljen za proljeće 2021. godine.

Uz jedno presjedanje u Münchenu moguće je nastaviti putovanje prema nizu destinacija u Europi, dok su kod long-haul letova dostupne destinacije poput New Yorka, Chicaga, Toronta, Montreala, San Francisca, Bangkoka i Seula.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.