Luka Hodak: Kerume, budi mi partner u biznisu s bunikom!

LUKA HODAK odriče se politike. Šaman iz Saborskog, bivši član HDZ-a, koji nakon lokalnih izbora više nije načelnik, odlučio je da će se pokušati posvetiti biznisu. I to ni više ni manje nego - proizvodnji bunike!

Podsjećamo, Hodak je pod povećalo javnosti došao prilikom razularene novogodišnje proslave koju je priredio u svom vigvamu, a na kojoj je svojim uzvanicima između ostalog služio i halucinogenu (i potencijalno smrtonosnu) biljku buniku. Njegove šamanske aktivnosti vjerojatno bi ostale nezapažene da jedan od uzvanika, Ratko Barić, te večeri nije stradao nakon što je upao u vatru. Hodak tvrdi kako ga je jednostavno izdalo srce, te kako bunika nije imala nikakve veze s njegovom smrću, ali u sumnje su u javnosti i dalje ostale.

"Svaki treći Splićanin ionako puši travu ili guta kemiju"

Sada nakon što je izbore, prema vlastitim riječima, "popušio", Luka Hodak nije sasvim siguran čime će se baviti, ali volio bi proizvoditi buniku i slične halucinogene biljke, a razmišlja i o turizmu za pripadnike šamanizma. Najveći problem mu je, kako kaže, novac jer nema pola milijuna do milijun kuna početnog kapitala.

"Dobar biznis bio bi i proizvodnja bunike i drugih sličnih biljaka jer su halucinogene, ali zdrave", rekao je Luka Hodak za Slobodnu Dalmaciju, te iskoristio priliku da svoju ideju ponudi novom splitskom gradonačelniku Željku Kerumu! "Zamislite što bih u Splitu napravio s bunikom, gdje svaki treći građanin puši lošu travu ili guta kemiju. U suradnji s Kerumom bih napravio revoluciju", kaže Hodak i dodaje kako bi se, uz redovnu konzumaciju bunike, Hrvatska vrlo brzo očistila od cigareta, alkohola i loših opijata.

"Ako mi Bog odredi da i dalje hodam kroz trnje, ja ću to činiti"

Hodak je s javnošću podijelio i svoju izuzetno težu obiteljsku situaciju zbog koje mu pod hitno treba novo zanimanje.

"Sedmero nas je u obitelji, dvoje je studenata, najmlađe dijete mi ima Downov sindrom, a uskoro ću postati djed. Nitko više kod nas ne radi, a za vratom su mi krediti. Još ćemo nekako sljedećih šest mjeseci koliko ću kao bivši načelnik Saborskog primati naknadu od 7,8 tisuća kuna. Nakon toga prepuštam se Božjoj volji", kaže Hodak i dodaje kako se odlučio sasvim okrenuti duhovnosti.

"Ako mi Bog odredi da i dalje hodam kroz trnje, ja ću to činiti, kao Isus Krist što je činio", zaključio je Hodak svoje emotivno izlaganje.

P.V.
Foto: Danijel Tuškan / Cropix

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.