LulzSec napao i arizonsku policiju zbog kontroverznog zakona o imigrantima

POLICIJA u američkoj saveznoj državi Arizoni postala je najnovija žrtva hakerske grupe LulzSec. Oni su ukrali oko 700 povjerljivih dokumenata koji pripadaju Arizonskom odjelu za javnu sigurnost te ih objavili na internetu.

Plijen uključuje e-mail poruke, dopise i priručnike, kao i izvještaje agenata u kojem se opisuje komunikacija s doušnicima. LulzSec je arizonsku policiju napao zbog kontroverznog zakona te države koji je usmjeren na suzbijanje ilegalnih migracija. Osim toga, taj zakon obvezuje i strance koji su tu legalno da uvijek nose identifikacijske dokumenta, a policiji omogućuje njihovu provjeru ukoliko sumnjaju u legalnost njihovog boravka.

krađa je dijelom inicijative Antisec, koju je LulzSec pokrenuo prošlog tjedna, a koja za cilj ima otkrivanje tajnih dokumenata vlade, vojske i sigurnosnih agencija. Planiraju svakog tjedna objavljivati ukradene materijale "kako bi sabotirali njihove planove da teroriziraju lokalne zajednice, uglavnom na temelju rasnog profiliranja, u sklopu nepravednog rata protiv droge".

"Svjesni smo naših informatičkih problema. Morat ćemo se detaljno pozabaviti time i dodatno poraditi na sigurnosti", rekao je glasnogovornik policije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.