Magistrirala i spakirala kofere: "Na svijetu ima tisuću mogućnosti, ali ja ovdje ne vidim niti jednu za sebe"

Screenshot: DW

"JA SAM Ines Ernješ, upravo sam danas obranila diplomski rad, magistrirala sam kulturologiju i da- odlazim u Irsku", početak je videa koji je snimila ekipa Deutsche Wellea s dojučerašnjom studenticom iz Slavonije.

Kazala im je da odlazi iz nekoliko razloga, a većina njih podrazumijeva novac. "Volim život ovdje, ali našla sam se u trenutku kada znam da postoji tisuću mogućnosti u ovome svijetu, a ja ovdje ne vidim niti jednu za sebe. To je najveći razlog. Ne znam kako će biti tamo i hoću li se vratiti. Vjerujem da ću se vratiti kada ispunim neke svoje ciljeve", kaže Ines te dodaje da je obitelj bila u šoku kada im je rekla svoju odluku, ali da nisu imali razloge koji bi bili protiv njenog odlaska.

"Ne znam ima li smisla ostati i boriti se, kada za jednako uloženi trud ovdje i samo jednu državu dalje u EU od Hrvatske, možeš dobiti više", dodaje Ines.

Misli da će imati veće mogućnosti tamo i da će za svoj trud dobiti puno više.

"Želim sebi pružiti novu priliku. Državi želim poručiti da čuva svoje privatne resurse, a mladima želim poručiti da se bore za sebe i da idu tamo gdje smatraju da će im biti bolje, tamo gdje će ljepše sjati", poručila je Ines.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.