Majka troje djece krala po dućanima u Sesvetama. Mora u zatvor na dvije i pol godine

Majka troje djece ovih je dana osuđena na dvije i pol godine zatvora zbog krađa po dućanima u Sesvetama. Kako stoji u presudi, žena je u siječnju 2020. godine u nekoliko različitih Bipa i dm trgovina krala skupe parfeme, a ukrala je i majicu te hlače iz trgovine. Sudilo joj se i jer je 2019. godine napala zaposlenicu T-Centra te je pokušala šokirati elektrošokerom.  

Žena je, navodi se, na kraju radnog vremena došla do stražnjih vrata T-Centra i htjela nešto ukrasti te je u tom trenutku srela zaposlenicu koja je krenula kući.

Spriječila ju je "da izađe iz trgovine uporabom tjelesne snage na način da je na nju skočila, pritom u ruci držeći elektrošoker i poskakivajući prema njoj u nakani da ju zahvati elektrošokerom te ju naposljetku i zahvatila elektrošokerom po desnoj strani brade, no nije joj zadala elektrošok. Za to ju je vrijeme zaposlenica "odgurivala od sebe nogama, nakon čega se osuđena trčeći udaljila iz trgovine pritom ništa ne otuđivši."

Tvrdila da nije kriva

Što se tiče krađa iz trgovina, presuda navodi da je otuđila parfeme marki Dior, Guerlain i Ferre u ukupnoj vrijednosti 825 eura. Iz trgovine Calvin Klein u sklopu Designer Outleta Croatia ukrala je majicu i vestu u vrijednosti 137 eura.

Osuđena se izjasnila kako se ne smatra krivom za ni jedno od navedenim kaznenih djela. Rekla je da nije počinila ništa što joj se stavlja na teret te da u navedene trgovine nije ni ulazila. Rekla je da je 2018. godine već bila optužena da je krala iz Bipe, zbog čega je jedno vrijeme bila u istražnom zatvoru, no na kraju je bila oslobođena, a u Bipu više nije išla.

Sud joj nije povjerovao i osuđena je na dvije i pol godine bezuvjetnog zatvora. Dućanima mora podmiriti oko 550 eura štete, a djelatnica HT-a sa zahtjevom za odštetom od 2650 eura upućena je u privatnu parnicu. Presuda je nepravomoćna.