Makaranin pokušao ubiti suprugu, ubo ju nožem u trbuh. Dobio tri i pol godine

Ilustracija: Ivo Cagalj/PIXSELL

Splitski sud je nepravomoćno osudio 46-godišnjeg Makaranina na jedinstvenu kaznu zatvora od četiri godine i 10 mjeseci za šest kaznenih djela. Za pokušaj ubojstva supruge dobio je tri i pol godine zatvora, piše Dalmatinski portal.

Njegovo zlostavljanje i prijetnje supruzi trajali su od veljače prošle godine, a situacija je kulminirala 15. srpnja u noći, kada je Makaranin ženu ugurao u dnevni boravak.

Na vrata je nagurao ormar, a potom je kuhinjskim nožem suprugu ubo u trbuh. Policija ga je spriječila da ženu teže ozlijedi ili ubije.

Udarao ju dlanom po glavi, vrijeđao, nazivao kurvom

Muškarac je osuđen i za nasilje u obitelji, dva kaznena djela povrede djetetovih prava i dva prijetnje. Za ta kaznena djela osuđen je na zatvorske kazne u trajanju između 6 i 11 mjeseci zatvora. U presudi stoji da je 46-godišnjak svašta govorio supruzi u nakani da ju ponizi i ozbiljno zastraši, piše Dalmatinski.

"Kurvo, droljo, pijanduro", vrijeđao ju je raznim pogrdnim riječima. U presudi se navodi da je ženu udarao otvorenim dlanom po glavi i da je na zidu napisao: "Ćaća vas voli, dico, vaša mater je kurva i pijandura. Iša se ubit. Ne pitajte za njega."

Govorio da će nabaviti kalašnjikov i da će ubiti ženu

Ženi je govorio: "Ubit ću tebe i sebe ako zovneš policiju. Ubit ću te, kurvo pijana. Imam nož. Nabavit ću kalašnjikov. Sve ću vas ubit." Sve se to događalo dok su u stanu bila djeca.

Muškarac je zaprijetio i policajcima koji su intervenirali u njegovom stanu. Kazao je da će ih ubiti i probosti ako uđu u dnevni boravak u kojem se nalazio sa ženom.

Nakon što je sud objavio presudu, 46-godišnji Makaranin je vraćen u zatvor te mu je izrečena sigurnosna mjera obaveznog liječenja ovisnosti o alkoholu, piše Dalmatinski portal.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.