Makarska uvodi novčane nagrade za odlikaše

Ilustracija: Tino Juric/PIXSELL

Grad Makarska ove će godine prvi put novčano nagrađivati svoje osnovnoškolce i srednjoškolce za odličan uspjeh te učenike koji su ostvarili iznimne rezultate na natjecanjima i smotrama.

Pravo na nagradu ostvarit će učenici koji ove godine završavaju osnovnu školu, a od 5. do 8. razreda su imali odličan uspjeh, zatim učenici koji su sve razrede srednje škole završili s odličnim uspjehom te učenici koji su ostvarili iznimne uspjehe u pojedinačnoj kategoriji na natjecanjima i smotrama.

Koliko će novca dobiti učenici?

Nagrada za izvrsne učenike osnovnih škola, za školsku godinu 2023./2024., priznaje se u jednokratnom iznosu od 100 eura, a za izvrsne srednjoškolce u iznosu od 200 eura.

Makarska će nagraditi i uspjehe svojih učenika na natjecanjima i smotrama organiziranim pod okriljem tijela nadležnih ministarstava.

Nagrade za učenike na natjecanjima

Te se nagrade, za osnovnoškolce, kreću od 60 eura, za prvo mjesto na županijskom ili međudržavnom natjecanju do 200 eura za prvo, drugo i treće mjesto na međunarodnom natjecanju, a za srednjoškolce od 80 do 300 eura.

Sve pojedinosti o nagradama, i uvjetima koje za njih treba ispuniti, dostupne su na mrežnoj stranici Grada Makarske.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.