Marion Le Pen mogla bi zamijeniti svoju tetu i dovesti državu do "Frexita"

Foto: Screenshot

MARINE Le Pen izjavila je sinoć da će transformirati Nacionalnu frontu prije parlamentarnih izbora u lipnju, prenosi Independent.

"Radi se o izboru između domoljuba i globalista koji će se predstaviti biračima u svakom okrugu u parlamentarnim izborima", rekla je Le Pen.

Još ekstremnija Marion Le Pen mogla bi postati nova predsjednica stranke

Također je izjavila da će osnovati "novu političku skupinu". Njezina nećakinja Marion Le Pen (27) rekla je za L'Opinion da bi podrška od 40 posto glasova bila "ogromna pobjeda" za Nacionalnu frontu.

Marion bi mogla postati nova predsjednica Nacionalne fronte. Izabrana je za zastupnicu u parlamentu 2012. i stavovi su joj ekstremniji od onih njezine tete. Članovi stranke vide ju kao osobu koja bi mogla Francusku dovesti do "Frexita".

Le Pen osvojila skoro 50 posto glasova mladih između 18 i 24 godine

Iako je izgubila izbore, skoro 50 posto mladih glasača dalo joj je svoj glas. Dobila je samo 20 posto glasova starijih od 65 godina, što znači da bi Marion Le Pen svojim vodstvom mogla privući nove i mlade članove u stranku.

Povjesničar i pisac Tim Stanley objavio je na Twitteru da Nacionalna fronta potječe od 'rasističke desnice': "To je fašistička stranka, to im je u stranačkoj DNA".

Dok neki tvrde da su izbori označili potpuni poraz Le Pen, drugi smatraju da bi izbor Macrona mogao biti odskočna daska za ekstremnu desnicu u budućnosti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.