Maskirani razbojnik pucao na poslovođu Feniksa i oteo mu torbu s 200 tisuća kuna

MASKIRANI razbojnik sačekao je sinoć oko 22.30 sati na putu kući Miljenka B., poslovođu trgovina Feniks. Na početku Mandićeve ulice, u predgrađu Splita, postavio je zapreke u obliku poprečno složenih drvenih greda. Miljenko je zaustavio vozilo, a onda je razbojnik iskočio i zapucao u njega. Metak je probio vjetrobransko staklo Citroen Berlinga. Miljenko B. je pokušao pobjeći, no zbog straha nije uspio ubaciti u rikverc.

Od straha nije uspio ubaciti u rikverc

Razbojnik s fantomkom na glavi počeo je lupati po suvozačkim vratima, pa se uplašeni Miljenko dao u bijeg. Za sobom je u autu ostavio punu torbu novca - 200 tisuća kuna. Policiji je dao opis napadača.

U istoj je ulici ljetos pred svojim domom opljačkan 21-godišnji Ante Čirak, sin vlasnika Feniksa. Radilo se o klasičnoj sačekuši. Dvojica maskiranih razbojnika odnijela su 400 tisuća kuna, a policija ih nikada nije pronašla.

Čirkovi se inače bave distribucijom pića. Imaju dva veleprodajna skladišta, deset maloprodajnih mjesta, a prije dvije i po godine otvorili su i restoran u Poslovnoj zoni Podi u Dugopolju. S obzirom na visok dnevni promet od po par stotina tisuća kuna i činjenicu da novac prilično slobodno nose naokolo, ne čudi da su redovno na meti razbojnika željnih brze i lake zarade.

Mandićeva ulica, u kojoj žive i napadnuti Miljenko B. i obitelj Čirko, pokazala se prilično problematična za sigurnost u Splitu.   

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.