Mažar više nije državni tajnik Središnjeg ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje

Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL

NA ZATVORENOM dijelu današnje sjednice vlade radi odlaska na novu dužnost razriješen je državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar, priopćeno je iz vlade.

>> Povjerenstvo odobrilo da gradonačelnika Požege u saboru zamijeni Nikola Mažar

Vlada je usvojila stajališta Republike Hrvatske za sastanke ministara nadležnih za europske poslove (GAC), 18. siječnja 2021., vanjske poslove (FAC), 25. siječnja 2021., te poljoprivredu i ribarstvo (AGRIFISH), 25. siječnja 2021. S obzirom na to da je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Republika Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastanku Vijeća, tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ona prethodno ne objavljuju. Dodatno, dinamika rada i priprema tih sastanaka je takva da se dnevni redovi, raspravne točke, zaključci i drugi dokumenti potrebni za sastanke tek usuglašavaju u odgovarajućim procedurama u tjednu prije samoga sastanka. Slijedom toga, moguća je i očekivana izmjena i dopuna stajališta država članica, pa i onih koje će zastupati Hrvatska.

Vlada će, sukladno Zakonu o suradnji sabora i vlade u europskim poslovima, na odgovarajući način i u odgovarajućim rokovima o stajalištima Republike Hrvatske, kao i o tijeku i rezultatima rasprave na razini Europske unije, izvještavati Hrvatski sabor.

Utvrđen je odgovor Republike Hrvatske na pisma službene obavijesti Europske komisije broj 2020/0528, u vezi s pružanjem audiovizualnih medijskih usluga te broj 2020/0529, u vezi s energetskom učinkovitosti. Uobičajeno je da se sadržaj korespondencije s Europskom komisijom u ovakvim slučajevima javno ne objavljuje.

Vlada je usmeno izviještena o stanju iskorištenosti Europskih strukturnih i investicijskih fondova.

Usvojen je pregled zakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2021. godinu kao i pregled podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2021. godinu. Radi se o redovitom izvještavanju o učinjenom u procesu preuzimanja pravne stečevine Europske unije.

Državnoj službenici Mariji Pećanac dano je ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za pravne poslove u zdravstvu u Ministarstvu zdravstva, do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja Uprave, a najduže do šest mjeseci.

Državnoj službenici Vedrani Stecci s danom 31. siječnja 2021. ponovno je dano ovlaštenje za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije do imenovanja glavnog tajnika temeljem provedenog postupka po natječaju, a najduže na razdoblje od šest mjeseci, jer joj istječe ovlast 30. siječnja 2021.

Državnoj službenici Sanji Slunjski s danom 31. siječnja 2021. ponovno je dano ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za provedbu operativnih programa i financijskih instrumenata u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja Uprave, a najduže do šest mjeseci, jer joj istječe ovlast 30. siječnja 2021.

Državnoj službenici Petri Anđelović s danom 31. siječnja 2021. ponovno je dano ovlaštenje za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva turizma i sporta, do imenovanja glavnog tajnika temeljem provedenog postupka po natječaju, a najduže na razdoblje od šest mjeseci, jer joj istječe ovlast 30. siječnja 2021.

Vlado Vlašić razriješen je dužnosti člana Upravnog vijeća Hrvatskih voda, a novim je članom imenovan Mario Kos.

Roland Čop imenovan je pomoćnikom ravnatelja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, za analitiku i informatiku.

Na osobni zahtjev, s danom 31. siječnja 2021. godine, razriješen je član Upravnog vijeća Središnjeg registra osiguranika Dubravko Marić. Novom je članicom, s danom 1. veljače 2021., kao predstavnica radnika Središnjeg registra osiguranika temeljem provedenog postupka sukladno odredbama Zakona o radu, imenovana Mirna Horsch.

Radi isteka mandata razriješeni su predsjednik i članovi Upravnog vijeća Klinike za dječje bolesti Zagreb - Renato Mittermayer, dr. sc. Damir Eljuga i dr. sc. Igor Nikolić. Renato Mittermayer ponovno je imenovan predsjednikom Upravnog vijeća, a članovima su imenovani Vera Katalinić-Janković i dr. sc. Damir Eljuga.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.