Međimurska hitna dobila dva nova vozila

Foto: FaH

Župan Matija Posavec danas je predstavnicima Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije predao ključeve dvaju novih vozila vrijednih oko 190 tisuća eura, pa vozni park Zavoda sada raspolaže s 28 vozila.

Volkswagen Transporter, vrijedan 112.500 eura, koristit će hitna služba Zavoda, dok je za sanitetski prijevoz kupljeno vozilo marke Citroen Jumper, vrijedno 74.637 eura.

Župan Posavec izjavio je da je primopredaja novih vozila dokaz posvećenosti Međimurske županije investicijskom kontinuitetu kada je riječ o zdravstvu. Istaknuo je da djelatnici Zavoda na godišnjoj razini prevezu više od 30.000 pacijenata, a u hitnoj medicini obavi se gotovo 11.000 intervencija ili 30-ak intervencija dnevno.

"Ovo je samo dio ulaganja u naš zdravstveni sustav"

"Što kvalitetnija vozila u sanitetskom prijevozu itekako su važna za naše pacijente i ovo je samo dio ulaganja u naš zdravstveni sustav”, rekao je Posavec. Napomenuo je da su obnovljeni prostori ZHM-a i napravljen Centar za edukaciju, a planiraju obnovu ambulanti diljem Međimurja.

"Riješili smo rad ispostave Zavoda u Kotoribi, gdje se radi sedam dana u tjednu od 0 do 24 sata, a u suradnji s Domom zdravlja imamo lijepi projekt vezan uz koronografiju u ambulantama u Kotoribi, Murkom Središću, Čakovcu i Prelogu”, precizirao je župan.

"Neće stati na ovome"

Poručio je da se na tome neće stati jer i u ovoj godini Županija ima brojne planove vezane uz ulaganja i poboljšanja u zdravstvenim ustanovama u Međimurju.

Ravnateljica međimurskog ZHM-a Vladimira Križaj Grabant pojasnila je da je financijska sredstva za oba vozila osigurala Međimurska županija te da Zavod trenutno ima deset vozila za potrebe djelatnosti hitne medicine i 18 vozila za potrebe sanitetskog prijevoza.

"Vozila hitne medicine godišnje ukupno prijeđu oko 240 tisuća kilometara, a vozila saniteta između 700 i 800 tisuća kilometara”, rekla je Križaj Grabant. U Zavodu trenutno radi 130 djelatnika, od kojih je 88 zdravstvenih.