Medved: Hvala svima koji ste branili i oslobađali domovinu od velikosrpske agresije

Foto: Luka Batelic/PIXSELL

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved uputio je čestitku u povodu 29. obljetnice VRO Bljesak, prisjetivši se 51 hrvatskog branitelja čiji je život zaustavljen u Bljesku, kao i svih poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja.

Obljetnicu pobjedničke vojno-redarstvene operacije Bljesak, u kojoj su združene snage Hrvatske vojske i policije oslobodile zapadnu Slavoniju, Medved je čestitao obiteljima poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja, hrvatskim braniteljima i sudionicima VRO Bljesak.

"Žrtva branitelja je ugrađena u temelje države"

U manje od 32 sata hrvatske snage oslobodile su oko 500 četvornih kilometara okupiranog hrvatskog teritorija, čime je omogućen povratak prognanika u zapadnu Slavoniju. "Slaveći ponosno našu pobjedu, sa zahvalnošću se prisjećamo 51 hrvatskog branitelja čiji je život zaustavljen u Bljesku, kao i svih poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja", rekao je Medved.

Njihova žrtva, dodao je, ugrađena je u temelje hrvatske države, a njihovo domoljublje trajno je nadahnuće i uzor budućim generacijama. "Hvala svima vama koji ste branili i oslobađali našu domovinu od velikosrpske agresije. Bez naše spremnosti na žrtvu ne bi bilo ni samostalne Republike Hrvatske", poručio je ministar.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.