Medved o Turudićevom autu: Ovo je jasna poruka. Moramo prestati s govorom mržnje

Foto: Pixsell/Davorin Visnjic

Potpredsjednik vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved je danas osudio propucavanje vozila novog glavnog državnog odvjetnika i poručio kako je to jasno upozorenje svima da zaustave dosadašnju retoriku i komunikaciju koja nije dobra.

"Jasna je poruka svima da zaustave govor mržnje, radikalnu retoriku koja potiče ili usmjerava na potencijalno nasilje", istaknuo je ministar na svečanom otkrivanju spomenika hrvatskim braniteljima, redarstvenicima i civilnim žrtvama Domovinskog rata u Brlogu.

Nesporno je, dodao je, da već duže vrijeme svjedočimo radikalizaciji u komunikaciji, a ona uvijek potencijalno može potaknuti nekoga tko prepoznaje mogućnost njenog nastavka.

"Uvjeren sam da će MUP utvrditi sve bitne činjenice"

Pred nama je izborna kampanja, pozivam sve da se usmjere na svoje programe, da se natječemo idejama, a da se zaustavi retorika bazirana na mržnji i netrpeljivosti, da svi budemo svjesni koliko je opasno kad se u društvu ide s neprihvatljivim govorom, rekao je Medved.

Kad je riječ o propucavanju vozila Ivana Turudića, rekao je da MUP provodi sve radnje u svojoj nadležnosti s ciljem da se utvrde okolnosti, kada i gdje je došlo do propucavanja.

"Uvjeren sam da će MUP utvrditi sve bitne činjenice i u skladu sa zakonom procesuirati počinitelja", izjavio je ministar i naglasio da je aktiviran "cjelokupni mehanizam u smislu pružanja potrebite sigurnosti prema glavnom državnom odvjetniku".

SOA provodi svoj dio posla glede izrade sigurnosnog rizika, odnosno procjene, ali naglašavam, već smo aktivirali cjelokupan mehanizam u pogledu pružanja sigurnosti Turudiću, kazao je. Naveo je i kako se u ovom slučaju ne može govoriti o ugrozi nacionalne sigurnosti, ali da poruka nije dobra.

Spomenik 29-orici hrvatskih branitelja

Medved je u mjestu Brlogu, u Ličko-senjskoj županiji, otkrio spomenik 29-orici hrvatskih branitelja, redarstvenika i civila koji su poginuli u Domovinskom ratu. Riječ je o poginulima u mjestima Brlog, Drenov klanac i Brloška Dubrava, a spomenik je postavljen u blizini mjesne Crkve pohođenja Blažene Djevice Marije sv. Elizabeti.

Na spomeniku dosad nisu bila upisana sva imena poginulih pa je to sada dopunjeno. Medved je pred okupljenima izrazio zahvalnost za svaku žrtvu koja je pala za hrvatsku slobodu, istaknuvši primjer 29-ero poginulih branitelja, redarstvenika i civila, koji su svoje živote dali za hrvatsku slobodu, sudjelujući u Domovinskom ratu ili stradajući u tom ratu.

"Ovaj spomenik je svjetionik i putokaz mladima i dolazećim generacijama da se ne zaboravi istina o pravednom obrambenom Domovinskom ratu", rekao je Medved. Svečanost u Brlogu popratili su brojni žitelji tog ličkog mjesta i okolnih naselja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.