Medved: Pozivam gradonačelnike i dužnosnike da se suzdrže od pozivanja na bunt

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

MINISTAR branitelja Tomo Medved komentirao je događaje na Markovom trgu, ali i komentare na taj događaj u danima nakon napada. Kaže da su istupi nekih političara neprimjereni.

"Nakon nemilog događaja svjedočimo neprimjerenim javnim istupima političkih osoba i pojedinaca i grupa na društvenim mrežama i moj poziv je prvenstveno prema osobama koje obnašaju javne dužnosti, bilo da su zastupnice ili zastupnici, gradonačelnici ili bilo koji drugi dužnosnici da se suzdrže od radikalizacije da ne pozivaju na bunt i slično", rekao je.

Također se osvrnuo na izjavu zastupnice Domovinskog pokreta Karline Vidović Krišto da "Vladu od nezadovoljstva neće spasiti ni postavljanje tenkova oko Trga Svetog Marka" poručivši da su takvi iskazi neprihvatljivi.

"U pogledu stava uvažene zastupnice, koja je spominjala čak tenkove, to je potpuno neprihvatljivo. U pogledu sigurnosti Markova trga bilo je jako puno rasprava, ove privremene mjere postavljene su u cilju zaštite dužnosnika koji rade na Markovu trgu i građana koji žive ovdje. To je nužno", naglasio je Medved.

"Prepustit ćemo istražnim tijelima da utvrde do kraja koji su to točno bili motivi"

O motivima napadača nije govorio, samo je dodao da će prepustiti istražnim tijelima da utvrde motive do kraja.

"Prepustit ćemo istražnim tijelima da utvrde do kraja koji su to točno bili motivi i usred čega je taj mladi čovjek napravio to što je napravio na Markovom trgu", dodao je.

Komentirao je i akcije na predaju oružja.

Pozvao je ljude na predaju oružja: Nema razloga za držanje oružja

Pozvao je branitelje, ali i sve ostale da predaju oružje policiji.

"Bilo je akcija da se preda oružje, ali ja koristim i ovu prigodu pozvati sve branitelje i sve one koji imaju oružje da ga predaju policiji. Pozivam sve branitelje, ali i građane da gradimo povjerenje prem institucijama. Izgradnja društva je izuzetno važna za osnaživanje institucija i naša vlada čini sve da gradimo sve institucije koje jamče sigurnost društva", rekao je.

Dodao je kako rade na programima povrata vatrenog oružja, pa i po modelu po kojem bi se od građana otkupljivalo oružje.

"Sve opcije koje će doprinijeti izuzimanju vatrenog oružja zaostalog iz Domovinskog rata su u razmatranju, i učinit ćemo sve kako bi vatrenog oružja bilo što manje u posjedu", naglasio je Medved.

Dodaje da nema razloga za držanje oružja.

"Ponosni smo na sve službe, policiju, vojsku i nema razloga za držanje puški i eksplozivnih naprava, oni su opasnost za njihove obitelji. Pozivam ih da s punim povjerenjem pozovu policiju i policija će sve preuzeti. Danas 2020. nema nikakve potrebe ni ugroze da se ta naoružanja drže", rekao je Tomo Medved.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.