Menadžeru Franiću propucali noge: "Ovo je bio pokušaj likvidacije zbog Hajduka!"

MARIO FRANIĆ, nogometni menadžer, bivši boksač i prijatelj Mikija Rapaića ranjen je sinoć oko 22.15 sati, nakon utakmice Hajduka i Lokomotive, ispred svog stana u Papandopulovoj ulici u Splitu. Do njegovog Porschea je došao nepoznati muškarac koji je ispalio nekoliko hitaca iz vatrenog oružja. Franiću su prostrijeljene obje noge - ustrijeljen je u desnu i lijevu natkoljenicu.

Ranjen u obje noge trčao za atentatorom

Premda ranjen u obje noge, Franić je potrčao za atentatorom. Počeo ga je stizati, ali ovaj je pobjegao u mračnu garažu pa ga nije nastavio slijediti jer bi mu pružio idealnu priliku da ga likvidira. Vratio se do svog terenca Porsche te se sam odvezao do splitskog KBC-a. Sinoć su mu izvadili metak iz noge. Dobro se oporavlja, a za koji dan bi trebao biti pušten kući. Dobio je policijsku zaštitu.

Franić je svojedobno uz pomoć Željka Keruma, a u partnerstvu s Brankom Cikatićem, otvorio i boksačku školu u Splitu. Danas je zastupnik Hajdukova nogometaša Ivana Rodića.

"Radilo se o klasičnoj sačekuši!"

"Ovo je bio pokušaj likvidacije. Nikakva poruka. S pola metra udaljenosti pucao je na mene iz pištolja s prigušivačem jaki krupni tip, kockaste glave. Imao je kapu šiltericu, šal prebačen preko nosa. Došao mi je s leđa, spazio sam ga u retrovizoru. Taj šal mi je bio sumnjiv. Tri puta je opalio, a mene je spasila hitra reakcija. Bacio sam se na suvozačko sjedalo, pa su me meci pogodili u noge", prisjeća se za Index Mario Franić drame koja se sinoć odvijala pred njegovim stanom u Papandopulovoj ulici.

"Radilo se o klasičnoj sačekuši! Otišao sam sinoć s Poljuda u 80. minuti utakmice, krenuo sam ravno kući. Netko je to vidio i dojavio. Ovo je povezano s Hajdukom! Sto posto! Beskompromisan sam, sve što mislim ja i kažem. Bez uvijanja kritizirao sam sve što ne valja! To je očito nekome zasmetalo", smatra Franić, koji je u Hajduk iz Šibenika doveo Rodića.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.