Mikulićevi inspektori zatvorili restorane pa onda donijeli upute kako trebaju raditi

GLAVNI državni inspektor, HDZ-ovac Andrija Mikulić, sinoć je u Dnevniku HRT-a najavio kako danas u 11 sati na snagu stupaju mjere kojih će se ugostitelji morati pridržavati ako žele raditi.

Važno je napomenuti da mjere stupaju na snagu danas, nakon što je zbog nejasnih uputa zatvoreno 30-ak objekata diljem zemlje, a najviše u Zagrebu i Rijeci.

Radi se o mjerama koje su donijeli epidemiolozi koji savjetuju kako bi se trebalo raditi. "Kada se ispune mjere, tog trena počinje teći rok da oni u najkraćim mogućim rokovima mogu početi s pripremom i dostavom hrane", kazao je Mikulić koji je na jučerašnjoj presici u 14 sati najavio sastanak za danas, a vezan uz rad ugostiteljskih objekata.

"Obustavit ćemo postupke protiv svih ugostitelja koji ispunjavaju mjere epidemiologa i koriste rukavice, maske te brane od pleksiglasa. Ti ljudi će moći raditi. U slučaju zatvaranje Tekke se nije radilo o zatvaranju objekta iz razloga što se on bavio dostavom hrane, nego se radilo o tome što je netko postavio stol na javnu prometnu površinu, a to nije smio", rekao je Mikulić.

Tekka zatvorena zbog stola, Rustica jer radi

"Inspektorat nam je rekao da nemamo minimalne tehničke uvjete za drive-in. Razlog je visoki stol, da. Riječ je o najobičnijem stolu koji služi tome da konobar odloži hranu na taj stol kad kupac naruči hranu dok se ne napravi naplata", kazao je Indexu vlasnik restorana Tekka Mario Minder.

"Rekli su mi da stol nema minimalne tehničke uvjete. Kad sam ih pitao da mi pojasne što to znači, nisu mi znali objasniti. Ministarstvo turizma je donijelo odluku da se hrana i piće mogu preuzimati u restoranu i u blizini restorana", dodao je.

Jučer je nalaz inspektora objavio i također zatvoreni restoran Rustica.

U zapisniku koji je dobio restoran Rustica stoji: "... kojom prilikom je utvrđene da ugostiteljski objekt radi, odnosno da je u istom pripremljena i uslužena hrana na način da su dva gosta naručila preko telefona sljedeću hranu: lignje pržene i prilog u iznos od 100,00 kuna i lignje pržene i prilog te tartar u iznos od 107,00 kuna od strane zaposlenika ugostiteljskog objekta bistro Rustica Zagreb, Mandlova 1 i za istu su izdani i naplaćeni računi dana 17. 04. 2020. (broj. 6491/1/2) i (broj 6495/1/2) ispred ulaza u restoran, koji se nalaze u prilogu zapisnika i čine sastavni dio zapisnika", stoji u zapisniku. Dalje se kao krimen navodi da je inspekcijskim nadzorom utvrđeno da restoran - radi. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.