Milanović: Ne igrajte se obveznim vojnim rokom

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Ne igrajte se obveznim vojnim rokom, poručio je Milanović u objavi na Facebooku.

Prenosimo je u cijelosti:

"Do odluke o uvođenju vojnog roka treba doći na zakonit i ustavan način, suradnjom najviših tijela državne vlasti i zapovjednog lanca. Ukoliko želimo ponovno ići tim pravcem, o tome vrijedi razgovarati, a ne donositi odluku preko koljena. 

Nismo izravno ugroženi ratom, ali se uvijek trebamo ponašati i razmišljati da nekakva opasnost negdje postoji. Isto tako, moramo vidjeti što time dobivamo, što gubimo i koliko smo daleko odmakli u ustroju profesionalne Hrvatske vojske.

"Treba razgovarati i donijeti mudre i odgovorne odluke"

O uvođenju obveznog vojnog roka treba razgovarati i donijeti mudre i odgovorne odluke koje će biti na snazi godinama. Ta odluka ne može biti ničiji politički hir, nego dogovor hrvatske demokratske izabrane vlasti. 

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik sam bio i bit ću još pet godina i bez vrhovnog zapovjednika se u ovakve odluke ne smije ići. Ja nisam protiv obveznog vojnog roka, ali treba donijeti odgovarajuće akte i zapovjedi da se odluka provede.

Dakle, prvo sastanak Vijeća za obranu, dogovor, a tek potom se mogu donositi naredbe. Nemojte se igrati s obveznim vojnim rokom. To je još jedan od pokazatelja kako Plenković vidi Ustav i kako ga provodi i tumači. Plenković mimo Ustava pokušava na silu gurati neke odluke i onda drugima govori da krše Ustav. Branim Ustav pet godina, branit ću ga i dalje", poručio je Milanović.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.