Milanović o francuskim avionima: Amerikanci su bili malo preskupi za nas

PREDSJEDNIK i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjeluje na svečanoj akademiji u Hrvatskom narodnom kazalištu, gdje je predviđeno njegovo obraćanje nazočnima, kao i na svečanom postrojavanju pripadnika Oružanih snaga RH, Ministarstva unutarnjih poslova i hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata na nogometnom stadionu u Kranjčevićevoj ulici.

Komentirao je odluku o nabavi francuskih aviona, prenosi N1.

"Sklapanje ugovora je početak procesa. Odluka je trebala biti donesena prije tri mjeseca, iz političkih razloga nije, treba ići u realizaciju", rekao je Milanović i dodao:

"Rekao sam da ću podržati što vlada odluči i podržavam, razumijem odluku. Govorili su da favoriziram Amerikance, a to nije istina. S Amerikancima radimo puno, temeljito i sljedeće nabave će biti rezultat direktne pogodbe s SAD-om. Ovo je rezultat toga što su Amerikanci bili malo preskupi za nas. Sad tek počinje proces", kazao je.

Odgovarajući na pitanje o geostrateškim i drugim posljedicama, rekao je: "Francuska je nakon više godina počela prodavati avione, sad su odlučili pristupiti aktivnije, prodali su nekim državama, nije se ništa bitno promijenilo. Bit će više suradnje s Francuzima."

"Današnji datum je povijesni, pamtit će se i obilježavati, nadam se i za sto godina, a ovo je jedna od odluka", dodao je.

Naglasio je kako su se Amerikanci korektno ponijeli.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.