Milanović odlikovao šefa SOA-e, ovaj kroz suze: Bez Rose i Gotovine ne bih bio tu

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović odlikovao je v.d.-a ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije Danijela Markića Redom kneza Branimira s ogrlicom za osobite zasluge stečene u promicanju međunarodnog položaja i ugleda Republike Hrvatske i njezina odnosa s drugim državama na području sigurnosno-obavještajnog rada.

Markić je započeo govor zahvalivši se Zoranu Milanoviću na suradnji.

"Želio bih vam zahvaliti na suradnji koju smo imali, Vi kao predsjednik države, ja kao ravnatelj službe. Po mom mišljenju, suradnja je bila uzorna." Potom je zahvalio i bivšoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović, bivšem premijeru Tihomiru Oreškoviću, kao i premijeru Andreju Plenkoviću.

"Zahvalio bih se i vašoj prethodnici Kolindi Grabar Kitarović s kojom sam odlično surađivao, kao i bivšem premijeru Tihomiru Oreškoviću, koji je nekako mene doveo do te pozicije. Do dan-danas ne znam ni kako ni zašto. Zahvalio bih se i predsjedniku vlade Andreju Plenkoviću s kojim surađujem već osam godina intenzivno. Svi vi imate zajedničku jednu karakteristiku. Vi ste željeli jednu profesionalnu službu, efikasnu službu, u službi građana i države, i jednu depolitiziranu službu. To ste imali i to ćete vi kao predsjednik države nastaviti imati", prenosi N1

"Za mene je ovo odlikovanje jedno veliko iznenađenje. Nisam nikad smatrao da zaslužujem bilo što. Jer sam došao vlastitom voljom i uvijek sam radio što sam želio i volio raditi na meni najbolji način. Čim sam došao u Hrvatsku, znao sam da sam dio povijesti. Ali sam znao da sam karika bez koje se može", rekao je Markić, koji se zatim u suzama zahvalio generalima Anti Rosi i Anti Gotovini, za koje je izjavio kako "bez njih ne bih bio tu niti bio čovjek koji sam danas".

"Dug koji osjećam oprema njima se ne da mjeriti. Za kraj bih mogao izdvojiti svih tisuću zaposlenika. Jer kada vodite vrhunski sustav, lako vas netko i prepozna", zaključio je Markić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.