Milovanović i Kuzmanović: Ne priznajemo optužnicu i nismo krivi za Pukanićevo ubojstvo!

U DANAŠNJEM nastavku suđenja za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića na beogradskom Specijalnom sudu svoje će obrane iznijeti i drugooptuženi Željko Milovanović i trećeoptuženi Milenko Kuzmanović.

Nakon predstave koju je jučer pred sudskim vijećem, kojim predsjeda Vladimir Vučinić, izveo prvooptuženi Sreten Jocić, vrijeđajući pritom Hrvatsku i njezina ministra unutrašnjih poslova Tomislava Karamarka, Milovanović je jutros počeo iznositi svoju obranu, no sudu se požalio kako teško podnosi lisice na nogama zbog kojih se teško kreće, a koje mu, kako je rekao, ne skidaju čak ni prilikom šetnje u zatvorskom dvorištu.

"Ne priznajem navode iz optužnice. Nisam kriv". To je izjava koju su pred sudom tijekom iznošenja svoje obrane dali i Milovanović i Kuzmanović. Željko Milovanović pred sudom je kazao da Sretena Jocića i Milenka Kuzmanovića nije niti vidio dok ga nisu doveli u sudnicu. "Za njih sam znao samo iz medija", tvrdi Milovanović.

Krivnju je zanijekao i Kuzmanović koji tvrdi da protiv njega ne postoje nikakvi dokazi. "Da se optužnica ne temelji na dokazima, vidljivo je i iz toga što sam u Hrvatskoj oslobođen", rekao je Kuzmanović i dodao kako ga se u optužnici tereti da je bio zadužen da prevede Pukanićeve ubojice preko državne granice, ali se uopće ne navodi kako je on to trebao učiniti.

Podsjećamo, Milovanović je optužen da je iz Srbije donio eksploziv kojim je Pukanić ubijen te da ga je postavio na parkirani skuter u dvorištu ispred Nacionalove redakcije. Tereti ga se da je upravo on famozni muškarac pod motociklističkom kacigom kojeg su nadzorne kamere snimile kako napušta mjesto događaja.

Kuzmanovića se također dovodi u vezu s nabavom eksploziva kojim je ubijen Pukanić, a tereti ga se i da je trebao pomoći ubojicama da pobjegnu u Srbiju. Zbog toga je već bio uhićen u Hrvatskoj te je u pritvoru proveo 55 dana, nakon čega je pušten zbog nedostatka dokaza. Ponovno je uhićen u Srbiji 30. svibnja, samo dan prije nego što je u srpskoj metropoli uhićen i Milovanović.

Tereti ih se da su Pukanića ubili po nalogu Sretena Jocića, poznatijeg kao Joca Amsterdam, koji je u pritvoru od travnja prošle godine. Joca je svoju obranu na prilično teatralan način iznosio jučer i prekjučer.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.