Ministar socijalne politike: Do najsitnijih detalja ćemo istražiti slučaj

Screenshot:

MINISTAR rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović je u Petrinji dao izjavu u vezi s djevojčicom (2) koja je s teškim ozljedama primljena u Klaićevu bolnicu.

"Ja prije svega moram izraziti žaljenje i kao ministar i kao otac djeteta. Čuo sam se s ministrom Božinovićem, Berošem i s ravnateljem. Čudne okolnosti su dovele do hospitalizacije. Odmah smo poslali unutarnji nadzor. Socijalne radnice su također došle u stručni nadzor. 

Moramo vrlo jasno reći, do najnižih detalja ćemo istražiti slučaj. I utvrditi eventualne propuste sustava", rekao je.

"Svi će odgovarati ako postoji krivnja"

"Moramo rasteretiti struku i uvesti mnogo bolje procedure i procese unutar sustava socijalne skrbi. Radit ćemo na osnivanju stručnih tijela tako da radnici imaju cjeloživotno obrazovanje. Učinit ćemo apsolutno sve da dijagnosticiramo što se dogodilo i da odgovorni, ako postoji odgovornost, budu odgovarali", rekao je ministar.

Na upit zašto je u Centar za socijalnu skrb poslan nadzor i sumnja li se na propuste, kazao je:

"Ne možemo utvrditi odgovornost Centra za socijalnu skrb. Prerano bi bilo ikoga osuđivati ili reći da nije kriv. Mi moramo poslati upravni nadzor i do najsitnijih detalja utvrditi postoje li elementi nečinjenja bilo kojeg dijela sustava.

Osobno sam zatražio da rezultati nadzora budu gotovi najkasnije sutra ujutro ili danas navečer", kaže Aladrović.

"Vjerujem da smo puno toga napravili, iako nam ovaj slučaj daje na razmišljanje jesmo li napravili sve. Odredbe o nasilju u obitelji su korigirane. Osobno imam dvojbe oko cijelog slučaja", rekao je.

"Ne samo da ćemo pročešljati Centar nego ćemo pročešljati sustav od vrha do dna. Svi moraju imati odgovornost", dodao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.