Ministar turizma: EURO želimo iskoristiti za dodatnu promociju Hrvatske

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Ministar turizma i sporta Tonči Glavina u sutra i u subotu boravit će u Njemačkoj gdje će prisustvovati promotivnom događanju Hrvatske turističke zajednice u Neuruppinu, a koje se održava ususret početku nogometnog EURA te utakmici 1. kola skupine između Hrvatske i Španjolske u Berlinu.

"Uoči početka Europskog prvenstva u gradu koji je baza naše reprezentacije imat ćemo prezentaciju naše bogate turističke ponude, uključujući i eno-gastro, povijesnu i kulturnu ponudu.

Iskoristit ćemo ovo Europsko prvenstvo kako bismo skrenuli dodatnu pozornost na Hrvatsku kao turističku destinaciju, ali i sportsku naciju te time motivirati i nove dolaske u Hrvatsku, ne samo njemačkih turista, već i svih onih koji će doći na ovo Europsko prvenstvo i koji zbog blizine naše zemlje mogu Hrvatsku izabrati kao dodatnu destinaciju za posjet", rekao je ministar Glavina.

"Uspjesi naših nogometaša doprinose promociji Hrvatske"

Glavina se osvrnuo na očekivanja na EURU i koliko ovakva natjecanja i nastupi hrvatskih sportaša doprinose promociji naše zemlje.

"Koliko uspjesi naših nogometaša doprinose promociji Hrvatske možemo vidjeti prema pokazateljima s prošlih velikih natjecanja, kada je za vrijeme svjetskih prvenstava u Rusiji i Katru riječ Hrvatska bila među najtraženijim pojmovima na google tražilici, a porast ulaska na stranicu Hrvatske turističke zajednice bio i 200 posto veći što se onda reflektiralo i na turističku potražnju i rezervacije.

Budući da se ovaj EURO održava u Njemačkoj očekujemo da će naša reprezentacija igrati kao na domaćem terenu te da će osim stadiona, i svi gradovi u kojima igraju naši 'vatreni', biti puni hrvatskih navijača. Našoj reprezentaciji želimo puno uspjeha i da što duže ostane u turniru, a mi ćemo im i dalje pružati podršku, trenutno kroz navijanje, ali i konkretno dalje kroz sve aktivnosti kojima Vlada podupire i nastavit će podupirati hrvatski sport", rekao je.

U sklopu promotivnog događanja Hrvatska turistička zajednica će u gradskoj galeriji u Neuruppinu otvoriti izložbu fotografija "Doživi Hrvatsku" te će se na glavnom gradskom trgu predstaviti hrvatske obalne turističke regije i raznolikost hrvatske eno-gastronimije, dok će na frekventnim lokacijama u gradu biti postavljene skulpture hrvatskih velikana - izumitelja Nikole Tesle, istraživača Marca Pola, košarkaša Dražena Petrovića, kipara Ivana Meštrovića, matematičara Ruđera Boškovića te inženjera Slavoljuba Penkale.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.