Ministarstvo crkvenog razvoja: U tjedan dana Pankretić dao gotovo milijun državnih kuna Crkvi



DRŽAVNI tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Karlo Gjurašić u samo tjedan dana potpisao je šest ugovora kojima ministarstvo koje vodi Božidar Pankretić donira Crkvi do milijun državnih kuna i to od Šibenika, Knina, Zadra pa sve do Dubrovnika.

> Znate li zašto ni ove godine Crkva ne plaća poreze? Jer ministrica Dalić ne zna kako to knjižiti!

Tako je prošlog tjedna Gjurašić potpisao Ugovor o sufinanciranju projekta izgradnje crkve sv. Paškvala u Tinju u iznosu od 200.000 kuna s generalnim vikarom Zadarske nadbiskupije don Milivoj Bolobanićem. Gjurašić je potom potpisao i sufinanciranje župne kuće u Pakoštanima u iznosu od 150.000 kuna.

Tjedan hodočašća?


Prije tri dana tajnik Gjurašić sa župnikom Župe sv. Mihovila Arhanđela u Zatonu, don Antom Bošnjakom potpisao je ugovor o sufinanciranju izgradnje vjeronaučne dvorane za crkvu Gospe od zdravlja u Raslini, ukupne vrijednosti 130 tisuća kuna.


Nakon toga potpisao je ugovor vrijedan 75 tisuća kuna koji se ulaže u u obnovu crkve sv Lovre u Koprnu a koji je potpisan sa župnikom župe sv Jurja u Unešiću fra Lukom Delićem. Sa sto tisuća kuna a sto tisuća kuna financira se sanacija crkve sv. Mihovila u Kijevu, da bi danas u Dubrovniku potpisan Ugovor o sufinaciranju radova na sanaciji krovišta samostanske crkve svetog Dominika vrijedan 100 tisuća kuna. Ugovor su potpisali prior Dominikanskog samostana svetog Dominika u Dubrovniku padre Marko Bobaš i državni tajnik Karlo Gjurašić.

Ministarstvo crkvenog razvoja

Inače ministarstvo zaduženo za regionalni razvitak Hrvatske godišnje ulaže 70 milijuna kuna u crkvena dobra. To je novac kojeg Crkva dobije od države mimo zagarantiranih 350 milijuna kuna godišnje iz proračuna RH.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.