Ministarstvo: Prelazak na online nastavu zbog štednje? O tome se uopće ne razmišlja

Ilustracija: Slavko Midžor/PIXSELL

DANAS se u medijskom prostoru pojavila neprovjerena informacija da će se škole zatvoriti zbog grijanja i prijeći na online nastavu.

Tu su, ponavljamo, neprovjerenu informaciju komentirale predsjednica Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Nada Lovrić i tajnica Sindikata hrvatskih učitelja Ana Tuškan.

Lovrić: Ne mogu shvatiti kome je to uopće palo na pamet

"Frustrirano, ljuto, žalosno, sve emocije, nijedna pozitivna... Svima će nam doći više cijene energenata, ali kada država, čija su osnova zaštita, odgoj, obrazovanje, vojska, policija, štedi na najmanjima, najjadnijima, koji su već iznijeli teret pandemije, pa kad je i istraživanje prezentirano, vidjelo se da su učenici imali teške i psihičke i fizičke posljedice i sad nakon toga ta ideja... Ma ne mogu shvatiti kome je to uopće palo na pamet", rekla je Lovrić u razgovoru za N1.

Tuškan: Sigurno će se dogoditi da će računi biti previsoki

Evo što je kazala Tuškan.

"Već sada znamo koje su posljedice koje je proizvela online nastava. Sigurno će se dogoditi da će računi biti previsoki budući da su osnivači do sada redovno kasnili s plaćanjem režija. Govori se da će troškovi biti znatno viši, a država će morati intervenirati jer se ne može dozvoliti da škole ne bude."

Ministarstvo: Uopće se ne razmišlja o tome

Index je vezano za tu temu poslao upit Ministarstvu obrazovanja, koje je demantiralo sva ova nagađanja. Evo što su nam odgovorili.

"Uopće se ne razmišlja o toj ideji i ne znamo kako je takvo što uopće dospjelo u javni prostor. Svatko kome je stalo do kvalitetnog obrazovanja učenika zna da je taj prijedlog jedan od najlošijih do sada u resoru obrazovanja iako je konkurencija dosta jaka", rekli su iz Ministarstva.

Ministar Radovan Fuchs izjavio je da će se energija ubuduće morati racionalno koristiti, ali to ne znači da će se učenici smrzavati u školama.

"Jedinice lokalne samouprave ne mogu podnijeti ovaj enormni udar, ali isto tako djeci ne smije i ne može biti hladno. No određene mjere uštede se mogu raditi te donijeti preporuke kako se ponašati. Moramo naučiti racionalno koristiti energiju, no djeca sigurno neće dobiti prehladu u školama", kazao je Fuchs.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.