Ministrica imala konferenciju u Trilju. Ljudi htjeli prosvjedovati, MUP ih spriječio

Foto: Hrvatski krški pašnjaci/Facebook, Lovro Domitrovic/PIXSELL

UDRUGA Hrvatski krški pašnjaci objavila je na Facebooku da je policija spriječila grupu poljoprivrednika da prosvjeduju na konferenciji za poljoprivredu koja je prije pet dana, 10. kolovoza, održana u Trilju u organizaciji Slobodne Dalmacije, župana Splitsko-dalmatinskog Blaženka Bobana, gradonačelnika Trilja Ivana Bugarina i ministrice poljoprivrede Marije Vučković.

"Poljoprivrednici su krenuli na konferenciju da iskažu svoje nezadovoljstvo trenutnim stanjem u poljoprivredi i represivnim odnosom resornog ministarstva prema poljoprivrednicima, ali su ih u tome spriječile 'jake snage' MUP-a.

Poljoprivrednici su isključeni iz prometa i zadržani uz prometnicu dok ne završi konferencija. Ovakvo postupanje ne vodi ničemu, sprječavanje poljoprivrednika da sudjeluju na konferenciji i ukažu na probleme je krajnje neprimjereno.

Stvara se još veći bunt među poljoprivrednicima koji će uskoro eskalirati u većim razmjerima", objavila je udruga na Facebooku, uz fotografije vozila koje je zaustavila policija.

KONFERENCIJA ZA POLJOPRIVREDU BEZ POLJOPRIVREDNIKA Danas je u Trilju, gospodarska zona "Čaporice," održana konferencija...

Posted by Hrvatski krški pašnjaci on Thursday, 10 August 2023

Kako se vidi na fotografijama koje je udruga objavila, poljoprivrednici su na konferenciju krenuli s bijelim pick-upom na koji su postavili lutku krave na kojoj piše "EU fond".

Policija potvrdila događaj

Iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske potvrdili su da su "policijski službenici obavljajući poslove nadzora prometa postupali sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima te obavili provjeru identiteta i pregled vozila".

"Prilikom postupanja, a zbog specifičnih okolnosti konzultirana je veterinarska inspekcija. Nakon provjera utvrđeno je da ne postoje elementi za daljnje postupanje policije", naveli su iz policije za Agroklub.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.